torsdag 1 oktober 2009

Misslyckat projekt :(

Långt ifrån allt jag drar igång blir som jag har tänkt. Den här gamla jordgloben släpade min mamma hem från tippen för länge sedan. Kartan hade släppt i skarvarna så den var inte så snygg längre, även om den ger ett väldigt mysigt sken. Så min idé var då att skrubba bort hela kartan, spraya den vit och ev måla på nya kartkonturer.
Sagt och gjort, jag skrubbade och sprayade och gick lyriskt in för att tända min nya lampa...

Den blev alldeles flammig och ful :( jag tänkte inte på att det blir ojämnt när man sprayar eftersom det såg bra ut innan lampan tändes.... vad göra?? kan man slipa bort färgen och göra ett nytt försök, kanske rolla eller svampa istället??? Vad tror ni?? nu tappade jag helt lusten att fortsätta, kanske får den återvända till tippen...

Jag vill ha en jordglob som mysbeslysning i Hugos rum, men de jag har hittat är så dyra även fast de är begagnade. På Tradera går de sällan under 300 kr, varför vill alla ha en jordglob just nu? för några år sedan var det väl ingen som ville ha en jordglob... men jag ger inte upp så lätt, jag letar vidare! det blir en promenad till Erikshjälpen idag, kanske är det min turdag idag ;)

Hadé gott
Kramar Ida

6 kommentarer:

 1. Vad trist! Jag vet inte om jag har några tips men kanske du kan prova att måla den som vanligt för ide´n lät kul!
  Jag har en jättegammal hos mamma kom jag på, kanske dags att plocka fram den...
  Lycka till! Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Det är en bra idé, bara att söka vidare! Tack för sällskapet idag, vi får ta fler promenader till Erikshjälpen! :)/B

  SvaraRadera
 3. Hm, sprayade du den på utsidan enbart? Det kanske blir bättre om den går att ta isär och spraya på insidan? Annars kan man kanske göra små hål i den som en stjärnhimmel, och då gör det inget att den är lite flammig, för det passar ju om den ska föreställa himlen.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kul att du tittade in hos mig! Knut och Svea är inte barnvagnsvänligt, men du måste bara ta dig dit!! Har tittat lite hos dig, jisses vad du är kreativ!!
  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tack för titten hos mig, ja, jag håller tummarna på att de inte vill ha skorna själva!:)
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Du kanske kan spraya den med en rosa eller ljusblå färg och ha den som kvällslampa inne hos Hugo eller Amanda istället? Världens största kvällslampa. :-)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails