fredag 23 oktober 2009

Finnmyrten - Tornedalssilver

När vi gifte oss för fem år sedan fick vi ett halvdussin dessertskedar i tornedalssilver av mina föräldrar. Otroligt vackra skedar med en sirlig handgraverad finnmyrtenblomma på skaftet. De är väldigt goda att äta på, inte bara för att de är i silver utan för att de är så tunna och lätta att hålla i.

Därför blev jag överlycklig när jag hittade en till likadan sked på pantbankens nätauktion för bara 100 kr (Nypris är 999kr). Har precis varit och hämtat den:) fint skick var den dessutom i, med märkningen COP vilket betyder att den är handgraverad.
Så är du på jakt efter matsilver men tycker det är för dyrt, ta en titt på http://www.pantbanken.se/ för där dyker det upp fint matsilver med jämna mellanrum (och många andra fina saker också;)

Vi håller på att byta bredbandsleverantör och har inget internet hemma, trodde aldrig att det skulle kännas så frusterande...nästan lite läskigt att jag har blivit så beroende... men kanske kan det vara bra att vara utan ett tag för att få tid till annat- mera pyssel är på gång! fler inlägg lovas bara vi får ordning på bredbandet igen.
Tills dess, ha det!3 kommentarer:

 1. Bedrövligt att IT-gubben din inte kan fixa uppkopplingen!!!

  SvaraRadera
 2. Visst är dom vackra! Jag har både mat-kaffe-o dessertbestick i den serien. En skatt! Ända sedan jag var liten har jag fått bestick av 2 fastrar varje jul o födelsedag. Gissa om man blev besviken som 7-åring... Idag är jag överlycklig över dom!!
  Pyssla på nu, man vinner massa tid utan dator!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Mynewsdesk.com
  COP stämplar ut
  2008-07-11 10:03

  COPERSSON avknoppar COP efter 100 år.

  Företaget som grundades av Carl Oskar Persson 1908 får nu en tydligare och
  ny märkning av ädelmetall arbeten som företaget C.O.Persson Ur, Guld & Silver säljer.

  Den Nya märkningen blir COPERSSON.
  COP var den förkortning som gällt i 100 år som nu övertas av ett företag i Eskilstuna.

  Anledningen är att det under en period av svensk myndighet upplåtits två rättigheter för ett namn "COP"

  Konsumenter har blivit vilseledda men nu kommer det bli enklare när C.O.PERSSONS produkter; silverbesticken med ursprunget från Tornedalen och Haparanda, blir stämplade COPERSSON.

  Under en övergångsperiod kommer C.O.Persson att sälja COP stämplade ädelmetaller.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails