torsdag 29 oktober 2009

Leksaker i trä

Jag är svag för gamla leksaker i trä, och slår gärna till när jag hittar fina på loppis. Har fotat en del av vår samling här :) Den stora röda bussen är från Habitat, men i övrigt är det gamla leksaker, några hemifrån och några från loppis. Inser nu att det mesta är från Brio... inte någon baktanke här utan det har bara blivit så, kanske var de vanligast förr i tiden? tycker hur som helst att deras äldre leksaker är enkla och fina i färg och form.
Brios klassiska tax och gamla byggklossar med bokstäver på... oj, börjar kännas som det dyker upp bokstäver i alla mina inlägg ;) råkar ju vara lite svag för just bokstäver...
Jag tycker känslan av trä är oslagbar och den känslan vill jag förmedla till mina barn. Trä är lent, varmt och har en härlig tyngd. Dessutom håller det så mycket bättre jämfört med plast. Hur många av dagens plastleksaker komma att hålla och sparas till våra barn och barnbarn - knappast några!! Inte bara att plasten oftare går sönder den åldras dessutom och håller helt enkelt inte lika länge av den anledningen. Har ni någon gång glömt en plastleksak ute i sol eller i kyla så kan ni se vad som händer, färgerna bleks och plasten blir spröd. En leksak i trä blir ju också påverkad men får snarare en vacker patina!
Är uppe i Sundsvall och hjälper min pappa att röja bland våra gamla leksaker på vinden. Hade väl hoppats på att hitta något fint, men inte det :( Där fanns bara en massa gamla dammiga dockor, gosedjur, skrivböcker och andra onödiga småpryttlar (sånt vi redan har nog av hemma...) Det blir att åka till tippen med det mesta!
Ha det gott i höstrusket!
Kramar Ida

6 kommentarer:

 1. Träleksaker är härliga!

  Visst är det så - tiden är den värsta tjuven. Denna ständiga kamp mot klockan så mycket man vill hinna med...Just nu känns det som att jag inte sovit på en vecka och att jag håller på med 1000 saker samtidigt. Ja, jag vet...Prioriteringar! Men det är svårt, så svårt, när det är så mycket man vill hinna med. Lycka till med julstrumporna när du får tid över...:)

  SvaraRadera
 2. Klart att trä slår plast, alla gånger! Och man kan för det mesta inte montera in några hemska ljudeffekter på trägrejer heller, en till fördel

  Den ljusstaken är numera vitmålad, och den hade hur som helst inte varit till salu ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig samling! Känner igen många av dem sen jag var liten själv!

  Ha en skön fredag!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Visst är det en annan känsla i leksaker av trä. Försöker köpa träleksaker till mina syskonbarn, våra egna är för stora nu.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du är så fantastiskt duktig med alla begagnade saker som du lyckas piffa till. Mycket imponerande.

  Jag har gett dig en utmaning, kolla min blogg så vet du ;)

  SvaraRadera
 6. Vilka fina leksaker! Såg att de hadde massor av träleksaker på dodde.se - www.dodde.se/kategori/traleksaker.html

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails