onsdag 21 oktober 2009

hittefynd??

Hur ställer ni er till att ta saker som ni hittar på vägen?

Häromdagen när jag promenerade till dagis stod det en övergiven trasig trädgårdstol på sidan av vägen. Jag som har öga för detaljer såg på en gång att det var en byarum stol, ser inte så mkt ut för världen när trädelarna saknas, men det är ju inte svårt att greja själv. En ny sådan stol är inte billig. Men nu är moralfrågan, kan man ta den? Vem har ställt den där? min tanke var att det kanske var någon som inte orkar åka till tippen och hoppas att någon vill ha den (jag!)... men det kan ju ockå vara så att någon t.ex ett barn har ställt ut den där av ngn anledning?? Kruxet är att där den stod finns inga hus, så jag kan inte direkt frågan någon... hur skulle ni göra?

Jag tog till vara på den.. men har ändå ett styng av dåligt samvete... tänk om någon saknar den!! Om denna någon läser detta inlägg så vet ni nu var stolen är!
Hjälp mig, hur skulle ni gjort?
Synd på sådan fin stol att stå där och skräpa...

3 kommentarer:

 1. Om den stod helt trasig och ensam hade jag inte haft några större problem med att ta den, men jag förstår vad du menar.
  Jag hade också plockat med den.

  Själv har jag plockat gatsten när de asfalterade vägen och fast jag fått tillåtelse från grävkillarna hade jag dåligt samvete när folk gick förbi och kikade på mig... konstigt va?

  SvaraRadera
 2. En övergiven stol som är trasig skulle jag inte heller ha några problem att ta tror jag. Just eftersom den var trasig så tyder ju det på att den var lämnad åt sitt öde - vilket tycks vara att bo hos dig. :-)

  SvaraRadera
 3. Det är ju konstigt om den bara står efter vägen, då är det ju säkert någon som gjort sig av med den. Ett barn skulle knappast orkat släpa iväg den. Den är din!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails