fredag 9 oktober 2009

Höst och fredagsmys

Fredag igen! Hugo har snappat upp detta med helg och vad som vankas då, nämligen GODIS. Han frågar numera varje dag vilken dag det är och om det är helg snart ;) Så imorse när jag berättade att det är fredag och fredagsmys sken han upp och ville ha godsaker på en gång. Det där med att vänta är inte barns starka sida... Det blev en kompromiss så vi har startat dagen med att göra chokladbollar. Bästa receptet är det från Ica. De blir verkligen kanongoda och så smälter man smöret vilken gör det lätt att röra ihop och medan smeten stelnar i kylen hinner Hugo glömma bort dom :) Här är receptet:

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering


Smält smöret och låt puttra en kort stund. Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.Forma bollar. Rulla i pärlsocker eller kokos.


Nu är det verkligen höst ute, solen skiner förvisso men det blåser kalla vindar och löven blir vackrare för var dag som går. Jag kom på igår att det är dags att ta in ljusburkarna som jag hängde upp i vårt träd till kräftskivan. Solen har reflekteras så fint i burkarna så jag har inte velat ta ner dem än, men nu är det dags! Det är vanliga syltburkar som jag har hängt upp med ståltråd, väldigt enkelt! och de lyste verkligen så mysigt i trädet så jag kommer spara dem till nästa år.
Idag blir det en tur till tygaffären för att se om jag kan hitta något snyggt tyg till min loppisstol. Vi har plommon och lite rosa i sovrummet så jag tänkte något åt det hållet, vi får se vad det blir!

Ha en mysig hösthelg och glöm inte att tänd mycket ljus!
Kramar Ida

4 kommentarer:

  1. Hej Ida! Vad roligt att du hittat till min blogg!! Och vad snällt att du lämnade en kommentar så att jag kunde hitta till dig:)

    Vilken mysig blogg du har! Skulle hemskt gärna vilja ha receptet på chokladbollarna med smält smör - låter enkelt och bra. För chokladbollar bakas det i massor ;)

    Ha en trevlig helg och välkommen tillbaka till mig!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Du, det är en hel del vuxna, typ jag, som inte heller är så bra på det där med att vänta, och gärna skulle ha fredagsmys varenda dag! ;-)

    Jo, ljuskrogen är från loppis, men jag undrar om den kan komma från Obs Interiör från början.. bläddrade i en gammal inredningstidning och där fanns korgar med från det stället som var väldigt lik min.

    SvaraRadera
  3. Tack, snälla du!!! Nu blir barnen glada:) Dom vill helst baka chokladbollar varje dag, men jag brukar försöka begränsa oss till ett par gånger i veckan...

    Kram P

    SvaraRadera
  4. Nä men titta! Vad snyggt det blev! Glad att kunna hjälpa till, det gör jag så gärna:). Så fina lyktor i träden! Må gott å ät en chokladboll åt mig med;),
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails