tisdag 1 september 2009

Plommonmarmelad


Häromdagen fick jag en hel kasse med underbart goda plommon av Malin. Jag har verkligen frossat, men kände att det blir för mycket att äta upp allt ändå. Eftersom jag har svårt att slänga saker och gärna vill ta vara på allt ;) så bestämde jag mig för att koka plommonpuré till Amanda och marmelad till oss andra. Efter lite receptsurf bestämde jag mig för ett recept med citron och ingefära i, det blev faktiskt väldigt gott. Nu har jag 5 härliga burkar och ser framemot morgondagens frukost och lite rostmacka med egengjord marmelad!

De små burkarna är såklart loppisfynd, gamla konserveringsburkar från surte, tror jag har betalat 5 kr stycket. Nu har jag inga klamrar och ringar (vet inte vad det heter egentligen) så det blir till att stoppa dem i frysen så att de verkligen håller. Någon som vet om det finns nya sådana gummiringar att köpa??

Amandas puré utan socker i blev väldigt besk och sur... kanske inget jag rekommenderar. Vi får se vad hon tycker om den... kanske går den att blanda ihop med päronpuré eller nåt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

3 kommentarer:

 1. Hej Ida!

  Tyvärr blev du kommentar nummer 4 men skynda dig att besöka bloggen vit som snö eller flitiga fredrika så kanske du hinner. Håller mina tummar för dig. Nu ska jag kika vidare en stund på (i??) din fina blogg!

  Kram Anna-Lena ♥

  SvaraRadera
 2. PS. Vi har också precis kokat plommonmarmelad med ... ingefära och citron. Blev supergott!

  Kram igen

  SvaraRadera
 3. Vad gott det lät med så smarrig frukost, alltid bäst med hemlagat!
  Kul att du tittade in hos mej, alltid kul med en ny blogg att scrolla runt i!
  Nu mååååste jag gå o sova men jag tittar hit igen!
  Kram Cilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails