onsdag 16 september 2009

Längtar efter frukost på sängen

Just nu drömmer jag om en hel natts sömn följt av en lugn morgon med fika på säng... jag är hemma i mina föräldrars hus och här finns en gammal frukostbricka som mamma har fått när hon jobbade på röda korsets sjukhem i stockholm på 60-talet. Den har vi ätit åtskilliga frukostar på, helst hela familjen uppkrypen i mamma och pappas säng. Jag inser dock att det kommer dröja innan jag får en lugn frukost på säng... men en familjefrukost när våra barn blir lite större ser jag framemot :)
Här en härlig frukostbild från viktväktarna. Bilder på den fina familjebrickan kommer senare!

Min mamma (endast 62 år) gick tragiskt bort i cancer för nio månader sedan och jag antar att pappa inte kommer bo kvar i huset allt för länge till. Så jag går här hemma och funderar på om det är något jag skulle vilja ta över och återanvända. Det är dock inte mycket eftersom stilen här hemma är 70-tal (det fräcka 70-talet utbytt) kompletterat med bl.a bylsiga 80-tals skinnsoffor och spetsgardiner... inte roligt! det som är fint är möbler som farfar har snickrat men de är antagligen även de som pappa behåller vid en eventuell flytt. Jag har även fotat dessa men det sparar jag att visa till en annan gång ;) Det som finns som är fint är glas och porslin och det har vi ju redan skåpen fulla! typiskt!!
Klockan är nu strax efter åtta, båda barnen sover (kors i taket) så jag och pappa skall äta en rostad med smörstekta kantareller och njuta av ett glas vin - det ni! det kallar jag härlig avslutning på denna onsdag :)

4 kommentarer:

 1. mysigt. hälsa pappa!
  i helgen får vi mysa me lite vin :)
  kram

  SvaraRadera
 2. Du får njuta av lugnt kvällsfika med din pappa just nu, inte heller fel, tids nog kommer sovmorgon med frukost på säng tillbaka- tro mej- jag vet;-)
  Ha det gott! Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Åh, den brickan minns jag! :-)

  SvaraRadera
 4. Min mamma gick bort i cancer också, bara 47 år gammal. På lördag är det sex år sedan. Eller alldeles nyss... Pappa sålde också deras hus, men det kändes ganska okej ändå. Mitt tips är att ta reda på allt som du känner att du har några känslor kring.. spara hellre lite mer än mindre!

  TAck för tips om textilsladdar. Tyvärr har jag inget Bolagret här, men de brukar finnas på bra elaffärer också!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails