onsdag 2 september 2009

Nu är det saft och bär tider!

Nu känner jag mig minsann som värsta matmoran. Igår kokade jag marmelad för att jag hade fått en massa goda plommon. Så idag kom pappa förbi med 3 kg svarta vinbär och krusbär och vad gör jag då? Ställer mig och kokar saft! Detta har jag aldrig gjort förut även om jag har haft drömmar om ett skafferi med egengjord sylt och saft. Redan i vintras köpte jag en Saftmaja på blocket (150kr) så nu äntligen har jag fått tillfälle att prova den. Hur enkelt som helst, bara att dumpa i alla bären, i med vatten och sedan vänta en timme på att det skall ångas fram saft. Nu kokar det för fullt, så det ska bli spännande att se vad det smakar när det är klart!

I receptet stod det att man skulle förvärma flaskorna i ugnen, så jag stoppade in mina fina IKEA flaskor i ugnen, gör inte det!! kolla vad som hände! korkarna har smält!!!

Som tur är hade jag två flaskor till som inte fick plats i ugnen och de räckte precis! Och supersmarrigt blev det också. Receptet om ni är intresserade:

Till 4 liter saft:
2 kg röda krusbär
1 kg svarta vinbär
6 dl socker

5 kommentarer:

 1. Halloj igen Ida!

  Vit som snö hoppade av tåget, vilket innnebär att du blev kommentar nummer tre. Hör av dig om du är intresserad av att haka på i Pay it forward för då skickar jag så småningom något till dig!

  Kramar Anna-Lena ♥

  SvaraRadera
 2. vad duktig du är!
  saft ch marmelad... gott!

  kram

  SvaraRadera
 3. Åh så gott! Jag brukar värma mina saftflaskor i varmvattenbad, eller linda in dem i nytumlade varma handdukar.

  SvaraRadera
 4. Ok, hörde att Freddan är på väg upp snart. Tror jag iaf, tyckte Peter sa det. Så ta och skicka med lite saft och marmelad till mig tack!

  SvaraRadera
 5. Hej hopp! Nu har jag lagt in dig som medlem på SIB. Välkommen i gänget :-)
  Kram Lisa

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails