söndag 27 september 2009

Höstplantering

Igår fick jag åka till plantagen själv, vilken lycka att få botanisera runt i lugn och ro utan barn! Dessutom halva priset på alla perenner så jag var ju tvungen att komplettera trädgården med lite hallonbuskar, svarta vinbär och annat smått och gott. Eftersom sommarblommorna nu börjar bli lite vissna köpte jag även lite höstfägring att ersätta dem med.
Vit perenn ljung tillsammans med en murgröna som jag hade hemma sedan innan.
På bordet en liten samplantering med buxbom, vit ljung och taklöksbebisar. Taklökarna är ännu så små så jag fyllde ut skålen med lite "glasstenar" som jag hade liggande. Vet inte hur krukan kommer klara frosten så jag får nog flytta in den under tak när det blir lite kallare.
Vilket underbart höstväder vi har. Det känns som om det har varit sol i stort sett hela september, för min del får det gärna fortsätta så här en bit in i oktober också :) Jag njuter av varje solskensdag och tankar "solenergi" allt jag kan för att klara den långa mörka vintern.
Kramar Ida

2 kommentarer:

  1. Vilka vackra planteringar! Jag har också väldigt svårt för det annalkande mörkret, så det gäller verkligen att samla sol nu. Hoppas att det varma vädret håller i sig ett bra tag!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails