söndag 6 december 2009

pepparkakshus

Andra advent idag, men ute är det ingen julstämning utan bara grått och regn :( För att göra något extra för Hugo tog jag fram det pepparkakshus i byggsats som jag köpt tidigare i veckan. Egentligen kände jag mig alldeles för trött, men med MYCKET stort tålamod lyckades vi ändå dekorera delarna med kristyr och "knappar" (nonstop). "Knapparna" gick åt i en rasande takt och alla fick inte plats på huset...

Hugo blev hur som helst väldigt stolt över huset och utbrast när jag lyckats limma ihop det
- men mamma kunde du det! Det visste inte jag! inga höga förväntningar där inte ;)
Hade jag vetat hur mycket klet det skulle bli med det smälta sockret hade jag nog låtit bli... det slutade med att jag slängde kastrullen för sockret var helt omöjligt att få loss! Ni som lyckas göra egna fina hus, hur bär ni er åt? Använder ni något annat att limma med? tacksam för tips om jag skall ta mig igenom detta någon fler gång.

Sedan var det dags för tomtarna att flytta in, Hugo gjorde vad han kunde för att pressa ner en tomte i skorstenen och jag hann precis stoppa honom innan hela huset kraschade. Vi kom till slut överens om att tomten kunde få stå på taket...
Jag och Hugo har haft en tuff dag, min fina adventskalender som jag var så stolt över plundrades tidigare idag :( Med tanke på chokladkalender-incidenten kanske jag skulle ha surrat fast klapparna ordenligt eller helt enkelt inte haft dem framme... det är ju inte lätt för en 3,5 åring att kunna låta bli paket som bara ligger där och lockar... Efter lite diskussioner fick han lov att öppna det enda paket som var kvar (det som egentligen var dagens paket). Och när det visade sig innehålla en spindelmannendräkt blev han iallafall så lycklig att han gick i taket och då går det ju inte att vara arg på honom längre :)

Efter denna kaosdag var det skönt att få smita iväg med pappa, syster och moster på julkonsert i Spånga kyrka. Till sist infann sig det lugn som jag längtat efter hela dagen! Johan Stengården spelade saxofon och Mia Löfgren sjöng fantastiskt vackert. Äntligen lite julstämning!

Nu är det bums i säng som gäller för mig!
Kram kram Ida

4 kommentarer:

 1. Vi gjorde också ett pepparkakshus idag (från "skratch"). Jag smälte sockret till limmet i en stekpanna och sen kokade jag bort det brända sockret med vatten. Gick hur enkelt som helst. Tyra älskar att leka med pepparkakshuset och tomtarna. Får väl se hur länge det håller...

  SvaraRadera
 2. Jag smälter också socker, fast jag brukar använda en gjutjärnsstekpanna och när det hela är klart ställer jag den i en diskho med varmvatten och diskmedel. Efter en halvtimme är det bara att ta upp och skölja av stekpannan.

  SvaraRadera
 3. Jag går också genvägen via Annas fina hus. Du kan se det i mitt inlägg. Vi köper alltid hem 4 hus, tjejerna gör ett var, jag gör ett till mej och ett till min mamma. Men nu till mitt tips, eftersom vi aldrig äter upp husen, dom känns dammiga efter att ha stått hela julen så har vi börjat sätta ihop dom med limpistol!!!
  Den där gräsliga sockersmeten höll jag på att bränna ihjäl mej på ett år, sen dess är den bojkottad här. Testa lim och gör hellre kristyrkakor för att lillemannen ska få mumsa.
  Kram Cilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails