fredag 4 december 2009

kransmani

Sedan jag var på kranskursen i tisdags har jag inte kunnat tänka på något annat än alla fina kransar jag vill göra... men frågan är hur många kransar man kan ha här hemma innan P börjar protestera...
Hur som helst hade jag sedan förut en liten krans med röda plastbär som inte såg alltför rolig ut. Men med lite mossa och tråd såg den 10 minuter senare betydligt bättre ut, eller vad tycks? Mossa är superenkelt att jobba med, bara trycka in den mellan bären och dra ihop med metalltråden

Tänkte jag skulle dela med mig lite av vad jag lärde mig på kursen:
Börja med stommen, vi använde en stomme av halm (finns att köpa bla på panduro). Sedan virar du fast vliselinband i grönt. På så vis syns inte eventuella hål lika mycket. Bandet fästs med metalltråd (helst i grönt). Linda sedan fast ädelgran, mossa, buxbom, lingonris eller vad du väljer att ha. Eftersom stommen är rund är det inte svårt att få det bra. Blir det något hål är det bara att trycka fast lite extra ris med en mäla (ståltråd böjd som en liten krok) i efterhand.
Fäst sedan dina dekorationer med mälor av ståltråd. Vill du dekorera med nötter osv som är hårda limmas de bäst med smältlim (vi använde limpistol)

Kransidéer som jag fastnat för:
- Pärlor på metalltråd i guld eller silver. Fint att linda runt echiveria samt runt hyacintlökar.
- kanelstänger och stjärnanis (fint ihop med guldtråd)
- Echiveria i en krans av mossa tillsammans stjärnanis med silverglitter
- Murgröna som slingrar sig runt en grankrans, gärna tillsammans med något rostigt!
En annan sak att tänka på är att fåglarna äter upp allt som är rött. Jag ville ha äpplen i min krans, men de har jag stuckit fast på blompinnar så att de lätt lossnar. På så vis förstör de inte kransen och jag kan lätt sätta fast nya äpplen. Nu har de gått 3 dagar och än sitter de kvar, men kanske är det för att vår entre är under tak?

Nu ska jag spana vidare på Idol, jag röstar på Tove!
Kram kram Ida

3 kommentarer:

 1. Snyggt! Jag blev också riktigt biten, men har inte haft tid att göra nåt med det. I helgen hoppas jag... :)

  Emma

  SvaraRadera
 2. Ja du om du får för många kransar så kan du ju skicka några till mig för de är verkligen fina.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Fina kransar! Man kan väl aldrig få för många eller...? Kul att se att ni har likadan dörr och sidoljus som vi har. Eller hade, vi bytte ju dörr i höst så jag får absolut inte sätta nån krok eller spik i den nya dörren = ingen krans. När är ert hus byggt? Du har förresten fått en utmärkelse av mig i min blogg.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails