torsdag 3 december 2009

Adventsljus

Skulle ju visa min adventskalender idag, men jag är för trött för att få den klar :( jag har haft nattpasset inatt och efter att ha varit vaken två nätter mellan 2-4 känner jag mig rätt mör... jag skall iallafall lyckas få den klar till helgen tänkte jag. Jag visar mina adventsljus istället!

De här fyra vita ljusen har följt med mig i varenda flytt de senaste tio åren (!), de har liksom aldrig passat någonstans, men i år tänker jag använda dem som adventsljus. Jag hade börjat prova mig fram för att se hur jag skulle arrangera dem när min syster kom på besök. Då hade jag bara satt på ett textilhjärta för att ser hur det skulle bli. Hennes tolkning av det hela var - jaha, sätter du ett hjärta för varje advent? och när jag funderade på det, så varför inte? Då kan jag tända alla ljusen samtidigt (vilket jag tycker är finare) och så fyller jag på med hjärtan vartefter istället! de enkla fyrkantiga betongkrukorna köpte jag på Lagerhaus för länge sedan och de har varit välanvända både till blommor och ljus!
Men jag har även garderat med en traditionell julstake med vanliga ljus. På de ljusen har jag klistrat sifferetiketter och tänkte att det är bra för Hugo att få räkna och lära sig sifforna.
Ljusstaken är ett loppisfynd för 15 kr, den är lite sliten och ärgad, men jag tycker det är snyggt så jag har (än så länge) låtit bli att fylla den med någonting. Nu mer än halva veckan gått och snart är det dags för ljus nummer två!

Ha en fin dag i det härliga vintriga vädret
Kramar Ida

4 kommentarer:

 1. Kul idé med hjärtat!

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Har du något form av galleri där man kan se alla dina tavlor? Har du ett standardpris eller är det beroende av storlek.

  Kanske skulle du vara sugen på att anta nästa veckas utmaning? Ännu är det inte utannonserat exakt vad den kommer att innebära men om du är nyfiken kan du titta in på veckans utmaning (gladdagboken.se).

  Hoppas du får en trevlig kväll!

  /Lilla a

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Har bara en hand fri här.....

  SvaraRadera
 4. Ja varsågod! :-) Jag är helnöjd och med lite vitt smörpapper ser det lyxigt ut och man slipper se jorden.
  kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails