lördag 5 december 2009

adventsklappar

Nu är den äntligen klar, min hemmasnickrade adventskalender. Jag har varit på väg att ge upp för tröttheten många gånger den här veckan, men nu är jag glad att jag inte gav upp för den blev precis så som jag hade tänkt.
Istället för paket varje dag får barnen varsin klapp varje advent istället. Hyllorna är flyttbara så att den kan justeras till nästa år. Julstjärnan i toppen kommer från IKEA och blev liksom "pricken över i:et".
Bakom hyllan har jag trätt en ljusslinga så att den lyser fint i mörkret. Vill du göra något liknande är det inte svårt. Jag köpte en hyvlad bräda 2,4 lång (140 kr), sågade av 60 cm för hyllorna och målade allt i rött. Siffrorna är klisteretiketter köpta på coop för en billig peng. Det svåra var att sätta siffrorna rakt och någorlunda jämnt.

Hade tänkt köpa små guldstjärnor också så att vi kan sätta en för varje dag och på så vis räkna ner dagarna till nästa advent och så småningom julafton. Bara 18 dagar kvar nu!

Idag skall vi ner till centrum för att kolla in julmarknaden, hade önskat någon minusgrad och frost, men istället är det jämngrått ute... just nu avundas jag er som borr norrut och får en vit jul!

Ha en skön lördag!
Kramar Ida

6 kommentarer:

 1. Åhhh vilken fin! En sån kan det nog bli nästa år! Barnen har varsin kalender som de fått av farmor och farfar, men det skadar ju inte med en till. :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken kanonidé, hur fin som helst!
  Misströsta inte över snön, den är ett straff!
  Man hinner bli less 10 gånger om.
  Trevlig helg!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är! Den blev jättefin och så kul för barnen.

  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är jag är djupt imponerad.Jag älskar det hemgjorda tio gånger mer än det färdigköpta. Stor eloge och kram till dig Lena

  SvaraRadera
 5. hej wow vilken julkalender du är ju ett proffs och kreativ till tusen!!!

  Det var det snyggaste jag sett på länge!!!
  Den där ska du ta patent på, den blir poppis om den finns i handeln kan jag lova:))

  Ha en skön andra advent
  kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Oj vilken fin och personlig kalender!! Jag blir ju sugen på att snickra ihop en sådan til mig själv :-) Får se om jag först börja med att försöka binda en krans, och går det bra så.... ;-)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails