onsdag 9 december 2009

Loppis tips

Fin optimus stormlykta för 40 kr, ser ut att kunna fungera!

Jag blir så lycklig när jag lyckas fynda på loppis. Igår var en sådan dag, jag tog en promenad med Amanda så jag var på Erikshjälpen när de öppnade. Hittade massor av fina saker! Det är så härligt att komma hem, torka av mina fynd, beskåda dem och planera var grejerna skall användas till och hur de ska kunna göras om/piffas till.

Måhända är shopping en flyktig lycka, men när jag får utlopp för mitt shoppingbehov på loppis så blir det ju inte heller så dyrt :) Jag spenderar i snitt ca 200kr/vecka men med tanke på att jag bara är hemma och inte gör av med så mycket pengar annars, så är det ju inte så farligt! Hade jag jobbat skulle jag ju ha bränt mer pengar på en veckas lunch...
Gårdagens fynd, allt för 110 kr
Jag tänkte jag skulle dela med mig av mina Loppis-erfarenheter. Många undrar hur jag orkar och hur jag lyckas hitta grejerna....
1) Det tar inte mycket tid, jag promenerar ändå med Amanda och då kan jag se till att lägga min promenad så att jag kan kika in på vägen. ett loppisbesök tar ca 20 minuter (max 30)
2) Se till att vara där när de öppnar, alla godbitar försvinner på en gång. Men bered dig på kö, det är helt sjukt men det är faktiskt kö på 50-100 personer när Erikshjälpen öppnar !?! känns nästan lite pinsamt att erkänna, men jag börjar känna igen folk i kön...
3) Tänk också på att du gör en god gärning, pengarna går till bistånd, är du inte nöjd med ditt fynd, tänk att du skänkte pengar till välgörenhet och lämna tillbaka grejen nästa gång.
4) Tänk utanför ramarna, försök se vad sakerna kan användas till. En hink kan bli en kruka, en duk en kudde, en låda en hylla o.s.v det gäller att ha lite fantasi ;)

Jag gillar tanken att ta tillvara det som redan finns. Vi lever i ett konsumtionssamhälle, men man behöver ju inte köpa allting nytt. Jag kan ofta tycka att äldre grejer (även om de är slitna) har mycket bättre kvalité och en annan charm.
Korg för 15 kr som jag tänkte spraya vit och ha som tidnigskorg i badrummet.

Måste erkänna att jag ibland känner mig lite skadad. Behöver jag något så spanar jag ofta om jag kan hitta det på loppis, tradera eller blocket. För varför köpa nytt och dyrt när man kan hitta lika fina grejer begagnat? Det är inte det att jag inte har råd att köpa nytt, men pengarna räcker ju på så vis till så mycket mer:)

Sedan finns det ju såklart mycket som jag faktiskt köper nytt, kläder till mig själv t.ex :)
Idag ska jag sy lite juliga kuddar av röd sammet, vitt linne och den fina löparen som jag hittade igår för 15 kr!
Ha det gott idag!
kram Ida

3 kommentarer:

 1. Hej Ida! Hittade hit via Emelie Almhagers blogg. Det var så roligt för jag har en nästan identisk lykta hemma som jag fått av min pappa. Har min i fönstret - är så fina!
  Hoppas du visar upp dina kuddar du ska sy, det lät som ett spännande projekt. Är på sy-språng själv, nämligen;)

  /Emberlie

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det kul med loppisar och vi måste väl alla få ha någon typ av last, det skadar ju ingen.
  Ha det gott Lena

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det låter helt underbart! Men det gäller, precis som du skrev, att titta på sakerna på ett annorlunda sätt och ha lite fantasi. Jag är inte alls bra på det där, men önskar att jag var det, för det är ju så roligt när man får till något riktigt fint genom en make-over!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails