söndag 24 januari 2010

Vår datorhörna

När vi renoverade köket kom min man med den brilljanta idéen att göra en datorhörna där vi hade ett 80 cm brett utrymme kvar bredvid kyl och frys. Det är perfekt att ha datorn så nära, då kan man stjäla några minuter vid datorn medan det kokar på spisen. Dessutom perfekt för att kolla recept på nätet, några kokböcker behövs inte längre!

Vinlådan som jag hittade på loppis för 15 kr döljer effektivt modem och alla sladdar som hör till datorn. Sedan har vi varsin tidskriftshållare för våra papper och pärmar tydligt uppmärkta för att det ska vara lätt att sortera undan viktiga papper. Men jag måste erkänna att vi ändå har pappershögar liggande lite överallt... det vi faktiskt har bra koll på är räkningarna och
Det är tack vara denna hållare i aluminium som jag har köpt på Room, som tyvärr inte finns längre :(
När jag rensade i hyllan hittade jag dessa väggord som jag köpte för 2 (!) år sedan. De har legat där i väntan på att vi skulle orka ta oss an källaren. Tanken är nämligen att de skall sitta på dörrarna där nere. Jag får återkomma med en bild när de sitter på plats... och det ska förhoppningsvis inte ta två år till ;)Igår var vi och handlade allt material till källarrenoveringen. Vi hyrde släp, kallade in bärhjälp och allt gick oförskämt smidigt tills väggskivorna 120 cm breda skulle bäras ned för källartrappen... det gick inte hur de än vände och vred, grr... hade påtalat för min make att det kanske inte skulle gå... men efter lite resonemang och det faktum att vi har fått upp en 120 säng upp till övervåning så tänkte vi att det var lugnt, men icke!! Så idag skall skivorna kapas i lagom stora bitar som går att bära ner ;( har man inte jobb så får man skaffa sig..
Ha det gott idag
kramar Ida

7 kommentarer:

 1. Hej Vad kul att du hittade till min blogg. Vi delar samma stora intresse för loppisar ser jag ;) Jag har kikat runt på din fina blogg. Vad duktiga ni är som har renoverat så mycket! Jättefint. Gillar den lilla datorhörnan. smart!

  Ha en fin söndag
  Josefine / Loppislycka

  SvaraRadera
 2. vad smart! Som du säger så är det bra o ha datorn nära till hands när man lagar mat :)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med renoveringen. Mindre roligt kanske att bräderna inte gick ner.

  Smart lösning i köket!

  Hoppas att du får en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Smart idé med ett litet hemmakontor i köket! Då kanske jag skulle få in de där papprena direkt i pärmar istället för att lägga dem i högar!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Smart med en datorplats i köket!
  Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 6. Så fint ni får det i huset och självklart ska ugarna ha en lekborg, vaddå overkill;). Kul idé! Så du har också fyndat hemma, tänk 4 väggord, det var inte illa.
  Ha de så gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 7. Ja men det var väl en kul och praktisk idé med datorhörna, även om jag nog aldrig själv skulle kommit på tanken att ha den i köket. Men när man ser hur andras idéer blir till något bra så blir man imponerad.
  Du det där med att inte komma ner med skivorna förstår jag är frustrerande för det har jag upplevt och det är konstigt hur många gånger man ändå försöker utifall att det skulle gå.
  Ha en fin måndag tjejen
  Kram Lena

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails