torsdag 28 januari 2010

Grått och blågrönt i källaren

Det har varit glest med inlägg i veckan, men jag känner att jag inte har så mycket att bidra med ;) Inget nytt pyssel och inga roliga loppisfynd. De senaste gångerna jag har varit på loppis har jag gått hem tomhänt... kanske är det källarröjningen som har fått mig att inte vilja släpa hem fler grejer ;) vilket kanske är lika bra!

Renoveringen i källaren tar all kraft och inspiration. Jag har släpat hem tapetprover i mängder, men ingenting har känts rätt så nu är vi inne på att måla väggarna istället. En kompis har en jättefin grå färg (skagen från Jotun) i sin hall, så jag skall provmåla med den idag. Hittade fina blågröna sammetsliknande kuddar på hemtex för halva reapriset så de får stå för färgen därnere. De kommer passa fint ihop med den blågröna mattan från IKEA som systeryster inte längre vill ha kvar. Så det blir ljusgrått och blågrönt tillsammans med soffan i mullvad och möbler i valnöt/mörkbrunt... tror det kan bli bra!
Varför är tv-möbler alltid så fula? Vi har inte lyckats hitta någon bra till ett hyfsat pris. Vi vill gärna ha en i valnöt alt mörkbrun eftersom soffbordet vi har sedan förut är mörkt. Jag är lite inne på att köpa 2 st av denna möbel från jysk och sedan vaxa dem med mörkt antikvax. Är det någon som har provat Liberons antikvax på redan oljad yta?

Sedan är planen att vi skall göra in inbyggd bokhylla längs hela ena väggen. Pappa kommer hit nästa vecka, så det kan bli ett bra projekt för honom ;) han vet bara inte om det än...

Nu skall jag ner i källaren för att provmåla den grå färgen, håll tummarna för att det blir rätt!

Kram kram Ida

5 kommentarer:

 1. Hej Ida! Det låter som det kommer att bli kanonsnyggt! Här har det också tappats inspiration...men den brukar ju komma tillbaka:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Hej Ida!
  Det låter väl jättebra det du tänker kombinera ihop.
  Och vaddå inte har något att tillföra det har du ju men ibland orkar man kanske inte och det är ju helt ok.
  Lycka till med projektet som inte pappa vet om än, hi hi.
  Kramar Lena

  SvaraRadera
 3. Hej Ida!
  Såg din länk till din blogg i aktuella nr av Allt i hemmet! Jätte fin blogg, den sparas varmt i mina "favorit bloggar" i webb läsaren!
  En liten fråga, hur har du fått så du har bilder och text på båda sidorna om dina bloggtexter? Jag menar där du ex har kort på "i vårt uterum" och sen "etiketter" på andra sidan... Eller är det en betal tjänst? Maila mig gärna.. ahlgrensbilar@gmail.com
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 4. Såg också din länk i Allt i Hemmet!
  Kul det ska bli att se ert källarprojekt. Låter snyggt med era idéer hittills.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kul med er ombyggnad även om det säkert är slitigt och jag håller med dig om att det är svårt att hitta snygga tv-bänkar.

  Stort lycka till papsen!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails