fredag 15 januari 2010

Lekborg overkill?

Jag är så inspirerad av att bygga en lekborg till barnen att jag satt i sängen igår kväll och gjorde en liten pappersmodell innan jag gick och la mig, bara för att se att proportionerna blir rätt. När P kom och la sig och jag glatt visade den, sa han - " jättefint, men är det inte lite overkill att bygga en borg?" Vadå overkill? Vad är egentligen mest overkill att lägga en massa pengar på en hemmabio (hans lekrum) när vi knappt ser på tv eller göra ett roligt lekrum till barnen....
och vad betyder egentligen overkill, vad är det egentligen för utryck?? var tvungen att kolla upp det på Wikipedia: "Overkill is the use of violent force that goes further than is necessary to achieve its goal". .. jag förstår ju vad han menar att det kanske är lite överdrivet att bygga en hel borg...men tänk så kul för barnen!!

Hur som helst har jag tänkt använda loftsängen jag köpte i måndags som bas, benen tänkte jag kapa så att det blir ca 130 cm högt inne i borgen. Stegen skall också bort eftersom det blir en trapp upp på varje sida, på så vis kan barnen klättra runt hela borgen. Under trapporna blir det bra förvaring för leksaker och på ena sidan stoppar vi in tjockteven, så kan barnen sitta i borgen och titta på bolibompa:)
Men innan något bygge blir av så skall källaren (hemmabion) renoveras och ställas iordning så jag får allt ge mig till tåls...

Men först av allt väntar fredagsmys och sedan sista avsnitten av Mad Men (första serien). Det är verkligen bra, kan förstå hypen ;)

Ha en härlig helg!
Kramar Ida

4 kommentarer:

 1. Ja jag tycker det ser otroligt mysigt ut med en bor till barnen. Jag är imponerad av dig, hur orkar du göra en i papper bara så där. Det måste betyda att du har en enorm kreativitet inom dig. GOTT
  Ha en skön kväll
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Jag har inga barn själv, men förstår absolut nyttan med en lekborg. Tycker inte att det är overkill. Önskar att jag hade haft en sådan när jag var liten. Och håller förövrigt med Fånga dagen ovan, är mycket imponerad av din pappmodell! :)

  SvaraRadera
 3. Det är absolut inte overkill! Tänk vad skoj barnen tycker det är - och som du sa, biorummet är ju pappans lekrum. Hade vi haft plats hade det nog fått bli en lekborg här också. :-)

  SvaraRadera
 4. Lite kul för jag har precis samma tankar kring vår loftsäng som jag kapat =)
  Däremot har jag inte din kapacitet så jag skulle behöva ett "recept" på hur jag ska bygga, har aldrig byggt något i mitt liv (ännu) =)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails