måndag 18 januari 2010

Badrummet nere före

Och efter renovering:
Jag fortsätter visa bilder på våra badrum. Lite skillnad eller hur? När vi flyttade in var detta badrum i bedrövligt skick. Toalettstolen vickade när man satte sig på den och våtrumsmattan hade släppt runt duschbrunnen. När vi ändå skulle renovera bytte vi plats på allt och satte in ett mindre fönster för att få plats med handdukstorken. Behöver jag tala om att vi är jättenöjda!
När jag ändå håller på tänkte jag att jag skulle dela med mig av mina erfarenheter inför badrumsrenovering:

Viktigast av allt pålitliga hantverkare. Det tog oss 4-5 månader innan vi hittade hantverkare som vi kände förtroende för. Skall man lägga så mycket pengar på att renovera är det viktigt att det blir riktigt gjort och att man kan lita på de som skall utföra jobbet.

Näst viktigast är - förvaring, förvaring och åter förvaring. I små rum som i badrummet blir det lätt rörigt, försök tänka ut en plats för allt redan på planeringsstadiet.
- Var skall handukarna förvaras? torkas? var skall krokar och hängare sitta?
- Finns det plats för smutstvätt, den hamnar ändå alltid i badrummet...
- Placering av toarullar, i låda eller hållare på väggen?
- Finns det plats för kosmetikartiklar? smink, tvål, shampoo osv
Tänk också på att få till en bra belysning, gärna med dimmer så kan du få lite myskänsla med tända ljus. Och sist men inte minst, för lite extra trivsel, tänk ut någon plats för en hylla att ställa ljus, blommor eller något annat dekorativt på. Det blir liksom det där lilla extra. Speciellt gröna blad i badrum gör att det känns fräscht.
När det gäller färg på kakel och klinkers är mitt tips att välja ljusa neutrala färger som man inte tröttnar på. Det är lättare att byta färg på handdukarna än att åtgärda fel färg på kaklet.

Nu vaknar lillskruttan, så jag måste sluta, ha det gott idag!
kram kram Ida

8 kommentarer:

 1. Inte bara lite skillnad!!! Vilken gräslig färg det var förr! Nu- ett harmoniskt vackert badrum! Så snyggt!
  Ha en bra dag!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Kjempeflott:) skjønner godt at du er fornøyd. Vi er også nettopp ferdig med totalrenovering av bad...før/etter-bilder ligger på bloggen min.

  Ha en fin dag:)

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt! En fråga bara, handdukstorken - är den vattenburen? Om den är dt, var köpte ni den och hur tycker du att den funkar? Vi ska sätta en sån i badrummet nu när vi äntligen kastat ut skötbordet. :-)

  SvaraRadera
 4. Jätte snyggt, visst är det härligt att få ett helt nytt badrum. Jag la igår ut lite bilder på mitt nyrenoverade om du vill komma på besök till en ny bloggare.

  Anna

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt! Förstår att ni är nöjda!
  Har precis fått upp hyllor i vårt badrum, så att man kan ha nån blomma och ljus . Och dimmer har vi också, det är väldigt skönt på morgonen när man knappt öppnat ögonen...

  Ha en bra måndag!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Vilken skillnad även i detta badrum! Förstår att ni är nöjda med båda!:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej där!
  Är du säker på att det är samma badrum på bilderna, jag blev ju riktigt sjösjuk på den första bilden.
  Otroligt vad fint det blev i alla fall. Och vilka bra tips och råd du kommer med.
  Ha en fin kväll
  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. MEN vilken skillnad! Supersnyggt!

  Kram M

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails