måndag 25 januari 2010

källarfynd

Nu när vi rensade upp i källaren hittade jag ett och annat som jag helt glömt bort. Bland annat detta fia-spel som jag gjorde när jag pluggade i linköping för sådär 10 år sedan. Då var det björk som gällde... och därför är spelet gjort av en 30 cm grov björkplanka. Jag kommer ihåg att jag cyklade och köpte björkplankan av en farbror i Skäggetorp.
Hugo gillar att flytta runt pjäserna även om han inte har förstått vad spelet går ut på än. Återstår att se hur länge pjäserna kommer att finnas kvar...

Många har undrat vad vi har gjort av alla grejer som var i källaren, men när vi väl sorterade upp det så fick det mesta plats i matkällaren och pannrummet. En byrå och lite annat smått och gott har jag sålt av på blocket - bra tillskott till renoveringskassan :) Dessutom har jag precis fått in 1600 på Tradera där jag la ut babykläder och amningströjor- inte alls dumt :) Nu återstår bara att packa och adressera paketen, inte lika roligt ;) tack och lov är det "bara" 11 paket. Så är kassan skral är mitt tips att lägga ut kläder ni inte längre behöver på tradera, är det fint skick och bra märken som tex po.p och me&I så får man oftast igen halva nyvärdet.

Vi har nu lyckats bestämma oss för att behålla och måla det befintliga golvet, har det legat där i 45 år kan det gott få ligga kvar ett tag till. Pär har reglat upp nya innerväggar och jag har precis rollat 25 kvadratmeter tak - aj aj vad mina axlar värker!! undrar just hur det kommer att kännas imorgon...
Ha en fortsatt skön kväll, jag skall inta soffläge nu ;)
Kram kram Ida

7 kommentarer:

 1. Men vad fint fiaspel du gjort, helt klart skulle jag ha ett sånt istället för ett köpt plastigt. Du kanske skulle ta upp beställningar.
  Tradera har jag sålt en del på och det är ju toppen att få tillbaka några kronor av det man lagt ut.
  Låt armarna vila nu
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Fint fiaspel du har gjort!
  Jag har också sålt en del på Tradera och det är ju aldrig fel med lite extrapengar!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ett liknande Fia har jag fast det är riktigt gammalt, dom är fina!
  Jag lider med dej som målat tak, det är ett mardrömsminne från när vi byggde vårt hus!
  Ha en mysig vecka!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 4. Så fint ni hade gjort i ert badrum!Agneta

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är och vilket fint spel! Blir sugen på att plocka fram ett eget spel nu och spela :)

  SvaraRadera
 6. Hej.

  Hittade dig via "smycka dig" min mamma, vilket jobb ni gjort i både badrum och kök. Super snyggt! Jätte trevliga bilder.

  Ha det så bra.

  Mvh Hanna

  SvaraRadera
 7. Vilket fint fiaspel. Som Lena sa, såna skulle du kunna sälja. Jättefin kvalité, inget krafs där inte!

  Oj, måla tak låter jobbigt. Hoppas det inte känns för illa i axlarna imorgon...

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails