lördag 28 november 2009

Julgrupper

För en billig penning har jag fixat till lite julgrupper av hyacinter och sådant som jag redan hade här hemma.
På vår lilla entrétrapp har vi en murgröna som verkar överleva allt. Den får knappt vatten och ändå stormtrivs den, sådana blommor uppskattar jag :) Där har jag nu stoppat ner tre röda hyacinter, täckt med lite mossa och piffat med lite röda bär som jag hittade på loppis för 5 kr. För att göra det lite extra la jag dit en god jul sten. Jag är helt såld på dessa stenar med olika texter och har nu börjat få en liten samling här hemma...
Hyacinter köpte jag på coop för 15 kr st och eftersom Hugo också plockade på sig några räckte de till ett arrangemang till. På en segling i grekland för många år sedan köpte jag ett stort keramikfat, jag letade precis fram det ur gömmorna och det passar perfekt för ett liten julig grupp. Jag fyllde ut fatet med taklökar och en murgröna som jag hade sedan förut. Totalpris för hela gruppen 160 kr (murgröna och taklökar köpt på ikea för 25kr st) - lite skillnad jämfört med om man skulle köpa motsvarande, eller hur?Också här har jag lagt en "god jul" sten och lite röda bär för att få lite färg innan blommorna slår ut.

Så mitt tips - ta vara på det du har hemma och komplettera med lite hyacinter och julpynt, inte alls så svårt som det kan verka!

Nu skall jag krypa upp i soffan och lördagmysa,
Ha det gott
Kramar Ida

1 kommentar:

  1. Glad 1:a advent till dig! Hoppas du/ni haft en riktigt skön helg!

    Vissst är det kul att fixa och dona och göra små grupper av blommor och grönt! Jag har verkligen utökat den biten sedan jag började tillbringa tid i butiken med alla blommor! Och tänk att det faktiskt inte behöver vara så märkvärdigt för att det ska bli bra!
    Kram Emelie

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails