söndag 22 november 2009

Glöm inte småfåglarna!

Nu börjar det bli kallt ute och svårt för småfåglarna att hitta mat. När det finns så här fina små fågelbord är det inte svårt att komma ihåg och mata dem. Detta lilla huset spanade jag och min mamma in förra hösten innan hon gick bort i cancer. Nu har jag köpt ett till oss och jag tänker på henne varje gång jag tittar på det! Mamma älskade småfåglar, när jag var liten hade hon till och med ett band i bilen med småfågelkvitter. Som jag skämdes över detta inför våra kompisar och vi retade mamma för att hon lyssnade på fågelkvitter...
Nu kan jag på sätt och vis förstå henne. Jag tycker det är mysigt att titta ut genom fönstret och se på småfåglarna, men den enda fågeln jag känner till är talgoxen (se ovan). Jag önskar jag kunde fler fåglar och det vore ju faktiskt kul att kunna känna igen dem på kvittret...Snart kommer min lillasyster med pojkvän hit för att vara barnvakt. Inte nog med att vi hade lyxig middag igår med vin från bröllopsresan (som var fantastiskt gott :)) idag har vi bokat in oss på Sturebadets spa i Haga. Bara jag och min man, bastu, relax, pool och brunch. Det ska bli sååå skönt, som jag har längtat efter att bara få ligga ostört i en relaxstol och göra ingenting. Det är faktiskt första gången vi gör någonting tillsammans utan barnen sedan Amanda föddes, så det är på tiden ;)

Ha en underbar söndag, det ska iallafall jag ha ;)
Kramar Ida

4 kommentarer:

 1. Vi brukar alltid mata småfåglar på vintrarna, med julkärve och solrosfrön! Min man är väldigt fågelintresserad så han brukar tala om för barnen vilka fåglar det är som kommer och äter!

  Usch vad ledsen jag blir för din skull, känner verkligen med dig! Cancer är en fruktansvärd sjukdom som kan drabba vem som helst när som helst i livet! Min mamma hade bröstcancer för 2 år sedan och jag minns vad rädd jag var att mista henna. Men nu mår hon bra, men blir ju aldrig friskförklarad... Så oron finns ju alltid där!

  Vad underbart det låter med lite egentid, bara du och din man på ett spa. Det är ni värda!:)

  Ha en skön dag!
  Kramar Linda

  SvaraRadera
 2. Låter som om du kommer ha en riktigt härlig söndag! Det är du värd!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Åh, vad lyxigt! Jag hoppas att Ni haft en superduper dag tillsammans!
  Hoppas ni håller er friska nu...Sonen blir hemma imorgon. Magsjuka i torsdags kväll coh nu genomförkyld...Det får bli lite mys hemma imorgon...
  Ha det gott!
  Emelie

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni fick njuta av er egentid! Det behövs för att ladda batterierna. Fåglarna här är så bortskämda, de är inte riktigt nöjda med vad "huset har att erbjuda" hos oss. Fast det är klart, det kan ha att göra med att de blir uttittade av en grå kattmadam vid namn Semlan när det äter... (De kan ju inte veta att hon inte kommer ut efter dem).

  Ha det fint!
  Cathrin

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails