torsdag 3 juni 2010

ogräs eller inte?

Vi har aklejor här hemma som sprider sig helt vilt, men det gör ingenting för jag tycker de är så fina! Den här har slagit rot vid husväggen och jag har bara inte hjärta att ta bort den. Visst den växer där det inte skall växa något så i min mans ögon är den ogräs (jag är glad så länge den får vara kvar)

Vad är egentligen ogräs? Maskrosor är hemska i gräsmattan, men helt underbara när man får en härligt gul bukett av en lycklig Hugo som springer och plocker dem för glatta livet.

Gemsrot (vårkrage) är ett riktigt ogräs för mig. Jag gillar inte gula blommor och försöker gräva bort dem, men de går inte att bli av med! Likaså vintergäck, den är fin som vårens första blomma, men inte överallt! Jag försöker riva bort dem men de återkommer med förnyad styrka varje vår.

Just nu växer de riktigt ogräsen så fort att man undrar om det är någon vits att ta bort dem, men de som vet säger att det är värt att ta bort dem nu innan de blommar och fröar av sig så det är väl bara att bita ihop och plocka bort dem...

Har precis kommit in efter en sista snigelrunda för kvällen, jag trodde inte vi hade så mycket sniglar men nu när jag väl har börjat spana så hittar jag minst 20 stycken per kväll :( när man vet att man för varje plockad snigel får 400 mindre sniglar längre fram så känns det genast bättre :) Snigelkriget har bara börjat!!

Vi hörs snart igen!
Kramar Ida

1 kommentar:

  1. Jag gillar aklejor, det är mormorsblommor för mig!:)
    Lycka till i snigeljakten!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails