onsdag 3 februari 2010

Ordning på tiden

Det är den 3 februari idag och äntligen har jag lyckats få upp årets kalender... jag har haft denna suveräna kalender från Granit i flera år och det är så praktiskt att ha allt på ett blad. I år köpte jag en redan första veckan i Januari men någonstans försvann den innan den hann bli uppsatt, jag har letat och letat... antingen ramlade den av vagnen eller så har Hugo förskansat den till sin sjörövarsamling. Den kommer i ett rör som ju är perfekt som sjörövarkikare....
Nu har jag iallafall varit och köpt en till så då dyker säkert den andra upp, det brukar ju vara så ;)

Vid ingången till köket, ni vet där allt krafs på väg ut och in samlas, där har jag försökt bringa lite ordning med fack och anteckningsrulle för mina listor. Men hur jag än försöker få ordning så bildas det nya högar på nya ställen, det är post, nycklar, mobilladdare, verktyg, måttband, pennor m.m m.m Vad gör ni av alla dessa grejer???
Jag gillar Granits devis -" Förenkla ditt liv - få tid att leva" det är så självklart men ändå så svårt att förverkliga!!
Nu ska jag lägga mig på soffan och läsa inredningstidningar :)
Ha det så bra idag!
Kramar Ida

7 kommentarer:

 1. Det där känns det som jag konstant försöker mig på- förenkla för att få tid att leva. Men hittils har jag gjort rätt dåliga resulat. Tur då att Granit har allt för att få lite hjälp på vägen dit.

  ha en fin dag!
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Hos oss gjorde vi så här: Vi fixade en krittavla till hallen (skriva upp viktiga saker som man inte skriver i kalendern) och skruvade krokar på den - för nycklar. Under tavlan satte vi en tavellist där mina porslinskatter bor just nu, men annars kan man även ställa dagens postskörd där innan man sorterat den. Alla laddare höll jag på att bli tokig på, de är ju överallt! Så N fick helt enkelt snickra en laddstation. :-)

  http://ninamy.blogspot.com/2009/10/barnens-hall.html
  http://ninamy.blogspot.com/2009/11/monday-monday.html

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också ordning och reda och att få organisera ett rum eller en vägg, så som du gjort i er hall, är bland det bästa jag vet. :) Mycket fint blev det!

  Jag älskar också Granit. I Lund ligger mina två favoritaffärer Granit och Panduro Hobby mitt emot varandra. :D

  Ja, varför samlas det alltid en massa verktyg och skruvar i närheten av killar?!? Precis som att dom hantverkade hela tiden lite till mans och det gör dom ju definitivt inte. :P

  Själv köpte jag IKEA's skoskåp Grevbäck och satte upp i hallen: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70152660. Men jag har den inte till skor, utan till hårfön/plattång, halsdukar och olika handväskor. Möbeln är perfekt till det och den är platt och man springer inte in i den. I facket under "överhyllan" har nycklar, busskort etc sin givna plats. :)

  SvaraRadera
 4. Ja, du kommer du på lösningen för alla högar som hamnar i köket, så får du gärna meddela mig!:) Försöker och försöker, men lika fort är de tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, jag vet inte vad man ska göra!? Försöker organisera och strukturera men det blir ändå högar, borttappade saker och glömda lappar hela tiden. Suck...

  Oj, vad otäck med besöket på akuten, skönt att det ialla fall gick någorlunda bra.

  Satt och läste Allt i Hemmet på flyget, så KUL att få se din bild där! Henne känner"" jag!! :D

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Vad bra nu kan du ju ha koll på både tiden och dina småsaker. Ja var lägger man allt. Nycklarna på hallbordet, mobilladdaren i en låda faktiskt, kort och sånt i plånboken, men så kan jag låta några brev bli liggandes på köksbordet i flera dagar.
  Du finner säkert den andra almanackan nu när du köpt en ny för så är det alltid.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Vilken fin kalender!!! Jag har en månadskalender med spalter för var o en av oss.
  Men visst är det en ständig kamp att hålla ordning på allt småkrafs som dräller överallt. Man har ordning en period o sen ligger allt huller om buller igen.
  Kram Cilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails