fredag 12 februari 2010

Mera lampor

Bara för att jag har beklagat mig om att det har varit lite loppisfynd på sistone så hittade jag denna fina snirkliga läslampa för 150 kr. Den är astung, knappt jag orkade lyfta både den och Amanda ut till bilen ;) Jag tycker foten är helt underbar med sina fina detaljer.
Här står den bredvid en annan loppisfyndad lampa som vi har i vardagsrummet. De ska naturligtvis inte stå bredvid varandra... utan får snarare komplettera varandra i varsitt hörn av vardagsrummet. Foten är så fin att det nästan är synd att gömma den bakom soffan... den skulle nästan passa bättre bredvid en fin läsfåtölj.
Läslampan tänkte jag skulle få stå vid vår soffhörna, här står nu en annan lampa (också den loppisfynd för 100kr), men eftersom den går att böja ner mot soffan kan den förorsaka brand, vilket vi var nära att få uppleva för ett tag sedan. Jag hade precis klätt på barnen för att gå ut då jag kände att det luktade bränt någonstans, jag gick en runda till och såg att lampan var neddragen mot soffan... under spotlighten var det så hett att tyget var svart och det glödde i mitten. Jag är så glad att jag gick den där extra rundan, vågar knappt tänka på vad som skulle ha hänt annars... så nu ska lampan bytas ut!
Jag tycker det är charmigt att blanda gammalt och nytt, men även om denna gamla skärmen är charmig funderar jag på att byta ut den till en lite mindre skärm... Lampfoten är Märkt "eb 55 08", undrar om det kan betyda att den är tillverkad aug -55?

Igår började äntligen tapetserarkursen som jag och systeryster har anmält oss till. Många som var där hade redan gått samma kurs i flera år och min idé om att jag skulle hinna klä om Emma fåtöljen på en termin var det ingen som trodde på ;) men jag gillar ju att jobba snabbt, så vi får väl se... jag får återkomma med bilder på hur det går.

Ha en toppenhärlig helg!
Kramar från Ida

4 kommentarer:

 1. WOW vilka fynd...lamporna är jättefina:) Ibland måste man ha tur:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Det där lät läskigt! Vilken tur att du upptäckte det. Är lite min fasa, dubbelkollar tex ofta att sladden till vattenkokaren är uttraden osv. Och jag är allt nyfiken på din kurs, låter jättekul och lära sig klä om möbler(på rätt sätt alltså)!

  Ha fin lördag!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Vilket fint fynd! Det kommer att göra sig bra hemma hos dig.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Se där ja ytterligare ett fynd :) Tänk vad en del finner allt och passar in gör det också, gott.
  Men gud vad farligt med den andra lampan ibland har man änglavakt du.
  Ha en fin alla hjärtans dag
  Kram Lena

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails