tisdag 16 februari 2010

Muffinsbak

Idag har vi bakat muffins här hemma och äntligen tror jag att jag har hittat ett bra recept där de blir krispiga på ytan och saftiga inuti. Hugo har börjat ifrågasätta värför han skall vara på dagis... Ofta säger han "Varför ska jag vara på dagis alla dagar?" och visst är det en relevant fråga! så jag har bestämt mig för att han får vara hemma med mig och Amanda en dag i veckan. Det är ju bäst att passa på och ta vara på tiden ifall jag ska börja jobba snart...

Som ni ser gillar Hugo att baka och bäst är förstås när han får slicka ur skålen ;)
Det söta förklädet har jag köpt på Åhlens. Mitt eget förkläde har jag gjort på slöjden i mellanstadiet. Det har jag använt flitigt de senaste 25 åren ;) hua, nu kände jag mig plötsligt väldigt gammal... Jag kunde ju uppenbarligen brodera då så jag blir faktiskt lite sugen att prova igen... men för tillfället är mitt hobbyrum fullproppat med saker och igenbommat (pga källarrenoveringen) så det får allt vänta ;)
Här är receptet jag använde ifall ni vill prova:

Amerikanska hallonmuffins,12 st

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk, ägg och olja och rör med träslev eller dylikt ihop till en smet (den blir rätt kletig). Rör sist ner de frysta bären. Rör inte för hårt, då går bären sönder. Använd helst en muffinsplåt för 12 muffins när du ska grädda, det är precis lagom storlek. Smörj formarna väl och fördela smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen, 175°C, 20-25 min. Känn efter med provsticka.

Smaskens hälsar Ida!

5 kommentarer:

 1. Känner igen förklädet :)
  jag gjorde också ett, men det fick mamma.. vet att hon hade det länge!

  SvaraRadera
 2. Ha ha, jag har också mitt förkläde kvar fast jag gjorde det 1976 på en gymnasieskola med hushållsinriktning. Du jag anväder det alltid fortfarande och det syns knappt att det är använt, det du.
  Såg ut att vara goa muffins det får vi prova.
  Kramar Lena

  SvaraRadera
 3. Jag använder mitt förkläde jag oxå! =)/Eva

  SvaraRadera
 4. Så jättegott det låter vi kommer prova Hallonmufins snarast för vi älskar både att baka och äta muffins här hemma hos oss! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Perfekt med ett nytt recept! Vi älskar att baka - och äta!;)
  Fint förkläde!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails