Som ni ser gillar Hugo att baka och bäst är förstås när han får slicka ur skålen ;)
Det söta förklädet har jag köpt på Åhlens. Mitt eget förkläde har jag gjort på slöjden i mellanstadiet. Det har jag använt flitigt de senaste 25 åren ;) hua, nu kände jag mig plötsligt väldigt gammal... Jag kunde ju uppenbarligen brodera då så jag blir faktiskt lite sugen att prova igen... men för tillfället är mitt hobbyrum fullproppat med saker och igenbommat (pga källarrenoveringen) så det får allt vänta ;)
Här är receptet jag använde ifall ni vill prova:
Amerikanska hallonmuffins,12 st
Ingredienser 5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon
2 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk
2 ägg
3/4 dl olja
3 dl frysta hallon
Gör så här
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölk, ägg och olja och rör med träslev eller dylikt ihop till en smet (den blir rätt kletig). Rör sist ner de frysta bären. Rör inte för hårt, då går bären sönder. Använd helst en muffinsplåt för 12 muffins när du ska grädda, det är precis lagom storlek. Smörj formarna väl och fördela smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen, 175°C, 20-25 min. Känn efter med provsticka.
Smaskens hälsar Ida!
Känner igen förklädet :)
SvaraRaderajag gjorde också ett, men det fick mamma.. vet att hon hade det länge!
Ha ha, jag har också mitt förkläde kvar fast jag gjorde det 1976 på en gymnasieskola med hushållsinriktning. Du jag anväder det alltid fortfarande och det syns knappt att det är använt, det du.
SvaraRaderaSåg ut att vara goa muffins det får vi prova.
Kramar Lena
Jag använder mitt förkläde jag oxå! =)/Eva
SvaraRaderaSå jättegott det låter vi kommer prova Hallonmufins snarast för vi älskar både att baka och äta muffins här hemma hos oss! Kram Maria
SvaraRaderaPerfekt med ett nytt recept! Vi älskar att baka - och äta!;)
SvaraRaderaFint förkläde!
Kram Pernilla