söndag 7 februari 2010

Ny liten byrå till övre hall

Redan i somras hittade jag denna underbar lilla byrå på läkarmissionen för bara 400 kr. Beslagen i plast var för hemska, så i väntan på nya har den stått gömd i vår skrubb på övervåningen.
Nu har jag traderat hem nya beslag för en liten peng, kommer inte ihåg vad de kostade, men tror inte jag gav mer än 50 kr inkl portot.
Byrån är ett fantastisk fint hantverk med lätt svängda ben. Jag misstänker att den har använts som en sybyrå för i översta lådan är det små träfack och jag har hittat några knappnålar och tråd i den. Blomkrukan som står på är även den ett loppisfynd för 2 kr, finns ju ingen anledning att köpa nya krukor när man kan hitta så fina på loppis!

Tidigare hade vi här uppe i hallen en liten ekmöbel med två korgar i. Min plan när jag köpte byrån var att ställa den här, men nu när den står på sin plats tycker jag att den blev lite stor för den lilla väggen... typiskt! men kanske är det en vanesak...
Spegeln har hängt med i snart 10 år, den hittade jag på en loppis i Linköping för 50 kr och det gamla fönstret har helt underbara gamla handsmidda beslag.
Jag vet att fönsterspeglar är väldigt 90-tal, men jag kan inte slita mig från den här spegeln, jag tycker alldeles för mycket om den. Och det är ju så det ska vara, man ska omge sig med saker man tycker om!

Resten av dagen ska jag bara ägna åt min familj som jag också tycker väldigt mycket om ;)
Kram kram Ida

8 kommentarer:

 1. Jettefin byrå! Vilken skilnad med beslagen! Mycket fint trä, med underbar träfärg! den byrån hade du tur med !

  Ha en fin söndag!

  Irene

  SvaraRadera
 2. Fin byrå och jag tyckte att den vara fin där i hallen!:)
  Vi har faktiskt tankar på att göra om ett gammalt fönster till en spegel, trots att det är 90-tal. Men som du säger, man ska ju ha saker man gillar hemma hos sig!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fönsterspeglar är väl fina varför kan man inte behålla den om man gillar den.
  Det var ett fint hantverk i den byrån du, loppisar är ju väldigt bra faktiskt i alla fall för en sån loppistjej som du va.
  Ha en fin söndag med familjen nu.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Hej Ida!
  Kikade in hos dej och Wow vilken fin byrå. Visst blir man glad och nöjd när man gör loppis fynd.

  Ha det fint
  KramKram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Byrån är som gjord för hallen. Häftigt när det blir så!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Fönsterspegeln är ju jättefin! jag vet inte om det är så himla 90-tal längre. tycker man ser de allt som oftast nu, jag vill själv ha en. tycker de är väldigt vackra! och som sagt, man ska ju omge sig med sådant man gillar :)
  ha de gott!
  //Kristin

  SvaraRadera
 7. Som vanligt blir jag mäkta imponerad över dina fynd och ditt arbete med dem!

  Jag har en liten annorlunda fråga... ;) Ända sedan jag såg lampan som du klädde om och hängde upp i vardagsrummet, så har jag sökt efter en likvärdig. Jag blev förälskad i den omedelbart, och så blev även min sambo Jonas. Därför undrar jag nu, eftersom den inte hänger uppe hos er, om du/ni vill sälja den? Maila gärna isf på andersson_chris@hotmail.com

  eller skicka en kommentar i bloggen :-)

  kramar! /Chris

  SvaraRadera
 8. Hej Chris!
  Lampan sålde jag till en kompis bara för två veckor sedan ;) hon hade också spanat in den på bloggen..
  Ha det bra!
  Kramar Ida

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails