tisdag 16 mars 2010

vårkänslor

Bild från Årstidens monter på Rum och Trädgårdsmässan
Ute gassar solen och jag börjar få vårkänslor. Det är så härligt att sitta i solen och känna hur det värmer på kinderna, det är verkligen vad kroppen behöver nu efter denna långa vinter.

På vår framsida som ligger i söderläge blommar redan de första vintergäcken! Det är helt otroligt vilken livskraft de har, snön hinner inte mer än smälta så blommar de. Jag tycker egentligen inte om gult och har rensat bort nästan alla gula blommor från rabatterna, men när dessa första vintergäck kommer så spelar det ingen roll att de är gula. Det är bara så härligt att få njuta av de första blommorna :)
Har även hämtat in mina pelargonier från vinterförvaringen, de ser väldigt torra och ledsna ut så jag hoppas att det finns liv kvar... ingen av mina mårbackor har skjutit några skott ännu så jag hoppas verkligen att de inte har dött :(
Lökar som är på väg upp genom snön! Jag tror det är pärlhyacinter, men man vet ju aldrig riktigt med lökar... skall bli kul att se när de blommar.

Ha en härlig dag och njut av solens värme!
Kramar Ida

6 kommentarer:

 1. Så nice! Här får man gräva sig ner en halvmeter i snön om man ska hitta en blomma. ;)

  SvaraRadera
 2. Det var skillnad det du. Knoppar, blommor redan ja då förstår jag om du har riktiga vårkänslor.
  Ha en fin kväll
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Men så underbart med blommor i rabatten!!! Funderar starkt på att skotta bort snön i rabatten mot garagevägen och liksom hjälpa till lite på traven...

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Härligt med knoppar!:)
  Kände idag att det börjar bli för varmt med termobyxor på jobbet i solskenet!:) Tunnare kängor får det också bli i fortsättningen.
  Jag njuter verkligen av solen nu!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åååh så härligt! :)

  SvaraRadera
 6. Oj det var tidigt! Härligt att den vågar blomma.
  Håller helt med dig om att det är skönt med solen. Det är så man inte vill jobba :) Inte inomhus iaf.

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails