onsdag 31 mars 2010

Dukat till påsk

Trots att jag inte tycker om gult har jag traderat hem en stor fin duk med gula inslag. Ibland måste man tänja på sina gränser ;) Duken kostade bara 40 kr (+ frakt) så jag tänkte att det kunde det vara värt för att få lite påskkänsla på bordet.

När vi gifte oss för snart 6 år sedan önskade vi oss porslinet Diné i bröllopspresent. Det är likadant som Blå Blom förutom att det inte har några blå blommor. Ett väldigt enkelt och stilrent porslin som man kan leva med länge. Problemet var bara att det slutade tillverkas 2 år senare, så himla typiskt! Men vi har iallafall ett dussin tallrikar och assietter som vi nu använder som vardagsporslin. Det är verkligen ett kanonporslin för trots att det använts dagligen så syns det knappt!

Hemma när jag växte upp var allting vi använde till vardags udda. Det fanns massor med glas men kanske 2-3 stycken som såg likadana ut. Med tallrikarna var det likadant, säkert hade det funnit 4 eller 6 från början men med tiden hade de väl gått sönder...kanske är det därför som jag uppskattar att ha fint porslin även till vardags. Jag tycker att man skall använda de fina saker man har. Det är en glädje att få plocka fram vackra tallrikar och glas även till vardags!

Sådant som används ofta tycker jag det är värt att lägga lite mera pengar på. Det är samma resonemang som häromsistens med vinterjackan som inte höll måttet (tack och lov fick jag pengarna tillbaka). Det som använda ofta måste vara av bra kvalité. Jag upplever det nästan som att äldre porslin tillverkades för att hålla en evighet medan nyproducerat inte alls håller samma mått. IKEAs tallrikar till exempel blir fort repiga och jag köpte en gång 2 sexpack med dricksglas och jag tror alla utom ett hade gått sönder efter 6 månader.

Med denna lilla påskdukning vill jag passa på att önska alla en
GLAD PÅSK!!!
Jag återkommer efter helgen
Stora kramar Ida

5 kommentarer:

 1. Det är ett jättevackert porslin! Och precis som du säger så visst ska man använda sina saker både till vardags o fest!
  Önskar dej en riktigt fin påsk!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Duken var jätte fin! Gillar ju inte heller gult, men det här var lagom!:)
  Håller med dig angående porslin och jag har börjat använda vårt "finporslin" oftare.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättevackert porslin och jag håller med om att det är roligare att använda fint porslin även till vardags!!
  Önskar dig en Glad Påsk
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Glad påsk och ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Hej här har hänt så mycket mysigt oooh vad jag längtar tills ni tapetserat färdigt det blir ju jätte fint!!!

  Glad Påsk
  kram Lotta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails