torsdag 11 mars 2010

Mera Snickarglädje

Kom ju på när jag visade de fina bilderna med snickarglädje från Sätra brunn att jag har tagit massor med bilder på fina hus i sundsvall som jag har glömt att visa...
Vad sägs om huset ovan? det är så vackert att man bara inte kan få nog, där skulle jag vilja bo!
Skulle heller inte säga nej till att få kliva in genom denna grinden och vara hemma. Det är så vackert i sin enkelhet. Lägg märke till det fina lilla entretaket som passar så bra ihop med staketet.
Det här är ett pampigt hus som ligger längst upp på Esplanaden i Sundsvall, här har varenda lilla foderbräda något liten extra detalj.
De här runda detaljerna i dörrfodret tycker jag är så himla fina. De sitter på sidoentrén till gamla teatern som också ligger på esplanaden. Förstå vilken tid som lades på detaljerna förr i tiden, vilken yrkesstolhet dåtidens snickare måste ha känt.

Eftersom vi bor i ett hus från 65 lyser snickarglädjen med sin frånvaro, men jag kommer aldrig sluta drömma om ett hus med spröjsade fönster och en punschveranda ;)

Ha en fortsatt skön kväll!
Kramar Ida

5 kommentarer:

 1. Ja det är något speciellt med snickarglädje. Lite tålamodskrävande att måla, men det kan det vara värt! :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ja snacka om vackra hus!!!
  Fast funkis är ju också snyggt!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej där!
  Ja jag är beredd att hålla med dig ett sånt hus skulle man ha, men någon gång så kanske man vinner riktigt mycket pengar och då köper vi ett du.
  Ha en fin fredagskväll nu
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga hus om man ändå hade ett så fint hus med massa fina detaljer.. suck.. tur man kan njuta av dina bilder. Älskar att gå och kika på ställen där det är sådan snickarglädje.. härligt att se. Ha en härlig helg..Moa

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder på vackra hus! Tänk vad de la tid och kraft på utsmyckningar förr. Nu ska det vara så enkelt och stilrent på många nya hus. Jag är svag för det gamla. Vi har ett hus från 1920 men tyvärr utan snickarglädje.

  Har du fixat till bloggen själv så att du fick bilder på både höger och vänsterkanten? Kram Stina

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails