fredag 19 mars 2010

Dyrt kontra billigt

Pärlhyacinter i en enkel vas

Min man och jag har helt olika köpbeteenden. Han handlar sällan men dyrt och jag handlar ofta och billigare. Jag älskar känslan av att få fynda och att få mer för pengarna...det är ju också därför jag gillar att leta saker på loppis ;)
... men ibland har min man rätt (känns hårt att erkänna). ..jag köpte en vinterjacka i december för 1200 kr, inte jättebilligt men inte heller dyrt för att vara en jacka. Min man hånade mig för att jag köpte en billig jacka samtidigt som han köpte en jättefin (och såklart dyrare) jacka från Fjällräven. Jag har trivts jättebra i min jacka, men så blev det dags att tvätta den och vad händer?? Skitjackan krympte så jag inte längre kan ha den, nu stramar den i ryggen och ärmarna känns för korta!!! Som tur är har jag sparat kvittot, men nästa gång tänker jag lägga mer pengar på min jacka! Ytterkläder och skor som man använder ofta är det faktiskt värt att lägga lite mera pengar på.
Vi har vår inne just nu med vita pärlhyacinter som jag satt ner i en enkel vas. Jag köpte dem på trädgårdsmässan och får nöja mig med dem tills de jag har i rabatten börjar blomma ;)

Skönt att det är fredag, hoppas ni alla får en riktigt skön helg!
Kramar från Ida

6 kommentarer:

 1. Det håller jag med om, vissa plagg ska ha kvalitet, vissa spelar mindre roll. Men jackor o skor är viktiga.
  Söt plantering!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul med loppisfynd, ju billigare man får det ju roligare känns det. Jag köper aldrig något dyrt för en annan gång kan jag hitta samma sak till fyndpris. Fin sida du har.
  Hälsar Anneli somn tassade runt här lite.

  SvaraRadera
 3. Asså en jacka för 1200 tycker jag är rätt dyrt. reklamtion!

  SvaraRadera
 4. Som sagt, i vissa lägen är det värt att lägga lite mer pengar på saker. Fast 1200 kr är inte billigt direkt, skulle också reklamera.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nåväl, så blir det ibland men jag slår vad om att du i långa loppet gjort fler bra köp än han.

  Ha en mysig fredag!

  SvaraRadera
 6. Vad fruktansvärt irriterande med kläder som inte håller måttet och kvalitén, irriterande men du får säkert pengarna tillbaka. Men du jag tycker det var ganska dyrt ändå jag

  Ha en fin fredag
  Kram Lena

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails