lördag 27 mars 2010

Tapeter och piff

Tapeter och piff- snart är det dags!
Idag har vi gjort ett ryck i källaren och börjat måla golvet. Efter lite diskussioner har vi enats om en mellangrå färg. P ville ha gråsvart och jag ville ha ljusgrått... så då fick vi mötas på mitten ;)
Men innan vi kunde måla har golvet dammsugits, våttorkats och därefter skrubbats med målartvätt. Jag är så slut i händerna att de nästan har domnat bort...
Mellangrått låter lite trist, men den är bruten och går lite åt grönt för att hänga ihop med Väggfärgen och tapeten. Den ser väldigt grå ut på bilden, men jag kan intyga att den är finare i verkligheten. Fyra provburkar i olika grågröna nyanser har inhandlats innan vi idag kunde ta ett gemensamt beslut, inte alltid så lätt när det måste kompromissas.

Väggarna är färdigmålade och på måndag kommer rörmokaren för att sätta upp nya element, sedan är det nästan klart :) tapeten är det sista som skall upp. Det har tagit oss nästan tre månader men så är det ju när man har småbarn som kräver sin tid.
Källarväggen målad, golvet på gång...
Jag längtar så tills det blir dags att få börja piffa, jag har ett liten samling med saker på en hylla i tvättstugan. Jag brukar stanna upp, ta en titt, bli glad och längta tills det är klart! och det är ju inte så långt borta nu :)
De turkosa lovikavantarna är ett loppisfynd från Erikshjälpen och jag la dem för att symbolisera den stora turkosblå mattan som vi skall ha i tv-rummet. Faten traderafynd, det stora gröna signerat och märkt med "Örjan"-55 blev mitt för bara 1 kr !!! (+porto 33). Det lilla fatet från Nittjsö för 20 kr. Hjärtestenarna i täljsten köpte jag som ett minne från spahelgen på Sätra brunn.

Ikväll blir det god mat och vin och sedan ytterligare ett varv med färg på golvet. Jag vill passa på att önska er alla en riktigt skön kväll!
Stora kramar Ida

3 kommentarer:

 1. Ska bli så spännande att få se slutresultatet!:) Gillade dina blåa hjärtan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Ida! Vad kul att greja och få fint! Ska bli kul att få se resultatet! Ha en skön helg kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vad kul! Det svischar bara till så är ni klara o du kan piffa på för fullt! Snygg golvfärg!
  Ha en mysig kväll! Kram Cilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails