onsdag 6 april 2011

Vår nya tvättstuga

Vår nya tvättstuga börjar ta form, än saknas lite snickeriarbete, men förhoppningsvis kommer käre pappsen och bistår mig lite till veckan. Vi har valt att sätta in en köksbänk med lådor från IKEA. Den sväljer alla våra lakan, handdukar och annat smått och gott. Fördelen med lådor är att det blir mer överskådligt. I skåp har saker och ting en tendens att försvinna längst in och glömmas bort...
På hyllan radio och lite piff i gröna toner. Keramikvaserna har jag fyndat på loppis, den höga från klosterkeramik och den lilla från Nittsjö. Båda är signerade men oklart vad det står ;) Efter att ha gått keramikkurs i tre terminer och inte lyckats göra mer än väldigt små skålar är jag väldigt fascinerad av de som hanterar hantverket. Det är en konst!
I andra hörnet ny tvättpelare och på golvet tubtrugs att sortera tvätten i. Eftersom vi har valt neutrala färger som vitt och grått känns det rätt att liva upp det lite med detaljer i grönt och turkost. Så här såg samma hörn ut när vi köpte huset, känns lite fräschare nu ;)
Det bästa av allt är att renoveringen inte har kostat en förmögenhet, utan med hjälp av pappa och val av billigt material har det gått på ca 25 000 (vitvaror inte inräknat) :
Kakel och klinker, K-rauta 5ooo kr
Fix och fog 2000 kr
Rörmokare inkl ny golvbrunn 8000 kr
Ny radiator 2000 kr
Bänk med bänkskiva från IKEA 6000 kr
Nya tvättkorgar och övrigt piff 1000 kr
Snickeridetaljer 1000 kr

Det är om möjligt lite lite roligare att tvätta nuförtiden, framförallt så måste jag bekänna att jag gillar att mangla :)

Ha det så bra och glömma inte att njuta av vårsolen!
Kramar Ida

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med en fin tvättstuga? Er var jätte fin och visar att det inte behöver kosta en förmögenhet att fixa till heller. Vi har också lådhurtsar i vår tvättstuga, men tyvärr valde jag en med tre lådor och en med fem lådor. Den med fem lådor hade jag gärna bytt ut.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Men oj så snyggt! Och vilken skillnad! Kul att du visar före- och efterbilder så vi kan jämföra :)

    Blir såklart roligare att tvätta nu då!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails