måndag 26 april 2010

Min snabba syster

Som jag skrivit tidigare hjälper jag även min syster att fynda ibland. Hon har varit på jakt efter en skön 60-tals fåtölj i teak. I veckan hittade jag en på blocket med tillhörande fotpall för 350 kr. Tyget var gräsligt, men inget fel på stoppningen. Så systeryster svängde förbi igår morse för att låna symaskin och häftpistol, 5 timmar senare var hon klar! och se vilken skillnad det blev!!
Jag jobbade faktiskt på rätt duktigt igår jag också. Jag har lyxen att vara hemma själv utan man och barn och då får man mycket gjort ;) Riddarborgen står nu på sin plats, men det återstår lite piff innan den är helt klar så bilder på det kommer sen. Det skall bli så kul att se Hugos reaktion när han kommer hem idag.

Jag hann även gräva lite i trädgårdslandet så nu har jag åtta rader med jordgubbsplantor. När vi flyttade in hittade jag några vildvuxna jordgubbsplantor som hade spridit sig in under häcken. Först trodde jag det var smultron, men efter lite provsmakning med moster kom vi fram till att det måste vara små jordgubbar. Dessa flyttade jag ut i solen förra sommaren och det är de godaste jordgubbar jag någonsin har ätit. Hellre en sådan gubbe än en hel låda med smaklösa köpta jordgubbar. Det bästa är att de skjuter iväg så många sidoskott så jag kommer ju aldrig behöva köpa några nya plantor ;)

Idag skall jag ägna mig åt trädgården, vi har säckar med jord och täckbark som har legat på vår garageuppfart alldeles för länge...

Ha det gott idag!
Kram kram Ida

4 kommentarer:

 1. Oj oj det var snabbt jobbat du, men resultate var verkligen markant.
  Vad härligt med egna jordgubbsplantor, mums och håller med det finns alldeles för många smaklösa sorter.
  Kram på dig
  Lena

  SvaraRadera
 2. Egna jordgubbar är helt klart bäst! Ska pantera några snart, men tror inte det blir någon skörd i år alltså...

  kram!

  SvaraRadera
 3. Härligt att få lite ensamtid! Man hinner verkligen bra mycket mer när man får arbeta i fred!:)
  Gott med jordgubbar, vi har bara smultron.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken makeover det blev!!! Jättefin stol ju!
  Trädgårdsarbete o jordgubbsland låter härligt! Jag längtar att påta i jorden jag också!
  Kram Cilla

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails