söndag 15 maj 2011

Litet bord till lekstugan

När pappa flyttade från huset i somras räddade jag det här lilla bordet från att hamna på tippen. Det har funnits hemma så länge jag kan minnas, när vi var små hade vi det som litet lekbord och på senare år har det (tyvärr ) fungerat som sågbock i garaget, ja ni ser ju själva hur det ser ut!

Jag har alltid gillat det... så att det skulle hamna på tippen var inte aktuellt. Jag har nu målat underredet vitt och eftersom bordskivan var så sliten täckte jag den helt sonika med prickig vaxduk. Under bordskivan hittade jag en liten plakett märkt med "nordiska kompaniet AB"! Det måste vara ett bevis på att jag har öga för fina saker ;)
När kära mor var ung jobbade hon på sabbatsbergs sjukhus här i stockholm och jag vet att det här lilla bordet kommer därifrån. Kanske var det så att Nordiska kompaniet stod för inredningen till Sabbatsbergs sjukhus? Hur som kommer det nu att komma till heders igen i barnens lekstuga.

Idag skall vi möta upp kranbilen för att transportera hem den, håll tummarna för att allt går bra!
Ha en skön söndag!
Kramar Ida

2 kommentarer:

 1. Fint bord och det blev ju jätte bra när du fixat till det!
  Kul med lekstugan, hoppas att allt gick bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så kul med lekstugan! Tänk att få inreda och fixa. Bordet blev jättesött med prickarna, men skivan var charmig även före tycker jag.
  Och stolarna kommer att bli fina.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails