fredag 17 december 2010

Vintriga dörrkransar

Vi har drabbats av kräksjukan, började med P i onsdag, sedan jag och Hugo igår. Fy, vad jag avskyr kräksjuka! Man mår verkligen pyton, det är tur att det går över fort iallafall. Idag är jag och Hugo hemma och återhämtar oss. Han brås på mig och gillar att pyssla så vi har gjort kransar tillsammans.
Ny krans till ytterdörren

Det är roligt att pyssla tillsammans, men återigen blir det ett väldans kaos, måste bara visa en bild på hur det just nu ser ut på vårt matbord:
Hugo lade snabbt beslag på all småfåglar och gjorde en liten krans som han ville ha till sitt rum. Jag tycker dock att den skulle vara fin att ha med ett ljus på bordet, så min lycka var stor när han lite senare ville leka affär och sålde den till mig för 30 kr :)
Hugos krans med små pippifåglar

När jag ändå hade ångan uppe gjorde jag också en liten krans att hänga på garaget. Den fick också några småfåglar och lite röda bär.
Det mesta av materialet hade jag redan hemma, jag sparade stommarna från förra året och återanvände även några av bären i plast. Det enda jag har köpt är 4 ruskor av ädelgran för 80 kr, vintergrönan och murgrönan tog jag från mina krukor på altanen, de var de enda som inte blivit översnöade...

Vill du veta mer om hur man gör eller få mer inspiration, se under "kransteknik"!

Nu önskar jag att illamåendet skall gå över, inget kul att se framemot fredagsmys när man har varit magsjuk. Egentligen skulle vi ha gått på julfest på jobbet, men det är inte att tänka på. Så himla trist, speciellt som jag har varit med och planerat den.

Ha en skön helg, ta det lugnt med alla julmåsten och håll er borta från stressen i affärerna.
Kram kram Ida

2 kommentarer:

 1. Fina kransar ni har gjort du och Hugo!:)
  Tråkigt med kräksjukan, hoppas att ni snart är helt friska igen!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å Ida som jag känner igen mig i dina senaste inlägg. Vi hade samma tradition med julgranen och det var alltid pappa och jag som köpte och pyntade tillsammans. Jag stod och svor över knäcken imorse när äldsteman skulle vara med och jag visste det var vrålvarmt och ja du vet...
  Och mitt köksbord såg också ut som ett bombat Bagdad, när barnen skulle vara med. Men man biter ihop och tänker det är bättre än att se på TV.
  Fick bra inspiration av marsipangodiset, det ska jag nog härma efter.

  Kram
  Emma

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails