fredag 10 december 2010

2 år sedan idag

Idag är det två år sedan min mamma lämnade oss. Nobeldagen kommer för mig alltid vara förknippad med mammas sista dag på jorden.
Hösten för två år sedan var min mamma döende i cancer och jag hade precis blivit varslad från jobbet. Det var en tuff period och jag började måla och pyssla för att hålla tankarna borta från allt det jobbiga. Det var också anledningen till att jag startade min blogg. Det var väldigt trist att bli av med ett så roligt jobb, men samtidigt en frihet att få tillbringa så mycket tid som möjligt med mamma och dessutom få tid att i lugn och ro bearbeta sorgen efter henne.

Även om det var en jobbig tid har jag många fina minnen från mammas sista tid. Hela familjen samlades på ett sätt som vi inte hade gjort tidigare. Tillsammans blev vi starkare och mamma lever för alltid vidare i våra minnen.

Tiden läker alla sår och visst är det så. Nu kan jag prata om mamma utan att börja gråta och vara glad för den tid hon hade tillsammans med oss. Ingenting är självklart och mer och mer känner jag att man måste ta vara på de nära vi har runt om oss och leva en dag i taget. Livet är nu, just nu!

Idag har jag medvetet bokat in saker att må bra av. Jag tog ledigt efter lunch för att gå till frissan och har sedan strosat på stan, shoppat lite kläder och sedan avslutat kvällen tillsammans med syster på luciakoncert i storkyrkan. En väldigt mysig eftermiddag och kväll :)

Ta nu hand om varandra och njut av helgen!
Kramar Ida


2 kommentarer:

 1. vad härligt, skönt att unna sig lite..
  tänker på g-b, hon var härlig hon !

  KRAM vännen

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där du skriver om din mamma. Det är lite drygt 6 år sedan jag miste min pappa. Tyvärr har den närhet vi kände i början försvunnit mellan oss syskon. Och detta p g a en av mina svägerskor. Så tråkigt!:(
  Häligt med en må-bra-dag!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails