torsdag 18 november 2010

Min favoritkaka

Tänkte jag skulle dela med mig av ett av mina absoluta favoritrecept. Dessa kakor är kanongoda och alla jag bjuder brukar fråga efter receptet - så här kommer det:

Falsk tosca

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör, smält

Toscasmet:
75 g smör
2 dl socker
1½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Sätt ugnen på 200º. Blanda de torra ingredienserna till kakan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt och häll i långpannan på bakplåtspapper. Grädda 12-15 min.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta ut kakan, klicka/bred på toscan och grädda ytterligare 10 min.
Låt kallna och skär i bitar.

Mums mums!
perfekt när man är godissugen ;)


3 kommentarer:

  1. Vi kallar dem Ryttarkakor eller Fantomenkakor. Håller med dig om att de är super goda!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, en av mina favoritkakor! Men jag har inget recept, utam brukar söka på nätet. Förra gången blev den inte alls bra, täcket blev bara torrt och smuligt och sockrigt. Men din ser supergod ut! Nu ska jag prova igen!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Åh. Det tar jag genast och kopierar. Mitt galna bak-jag behöver nya recept! Tack! :-)Förresten, jag & Filura ska hälsa på Ems i början av december, då kanske vi hinner ses nåt så barnen kan leka lite? Det vore trevligt.

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails