onsdag 4 januari 2012

Utrensning

Mitt nyårslöfte är rensa ut saker här hemma samt att inte heller köpa något nytt. Jag har belagt mig själv med köpstopp, vi har allt vi behöver och mer därtill! Det kommer bli svårt, men jag skall prova en månad i taget...

Nu när jag ändå är hemma och är sjuk har jag börjat rensa bland alla bilder i datorn, det ligger flera års dåligt samvete att ta tag i där. Har raderat 3000 bilder idag och då har jag inte ens kommit halvvägs.. datorn kommer må gott av detta!
När jag höll på att rensa slog det mig att jag inte visat bilder på hur vårt Tv-rum i källaren blev. Nu i julhelgen fick vi upp en hylla över tv-bänken, denna hylla har under i års tid stått och hånat mig men vi har inte fått tummen ur förren nu. Så skönt att den äntligen har kommit upp!
På hyllan står idel loppisfynd, picassobilderna är köpta på Picassomuseet i Barcelona med ramarna är från loppis, keramik och ljuslyktan likaså. Tv-bänken är två stycken bestå från Ikea som vi har lagt en mörkbetsad ekskiva på, den över 2 m lång och sväljer mycket :) Lamporna i hörnet räddade jag från tippen när storebror hade tröttnat på dem..
Under julledigheten har jag också klätt in en fotpall som skall passa till den fåtölj jag just nu jobbar med på tapetserarkursen. Den fina kudden är från Indiska och kommer passa bra i fåtöljen när den är klar. Jag tänker mig att fåtöljen kommer att passa bra i hörnet vid bokhyllorna, det kommer bli en mysig läshörna.
Bokhyllor är Billy från Ikea fast bara 60 breda, har köpt dem billigt på blocket. Så småningom så har jag tänkt bringa lite mer ordning i dem. I rummet innanför skymtar det kreativa kaoset i mitt hobbyrum ;)

Det var allt för idag, kram på er!
/Ida

4 kommentarer:

 1. Åh vad fint det blev! Jag gillar verkligen färgerna i ert tv-rum! Vårt biorum blev ju som pausat när vi fick vattenskadan och nu när vi bygger ut så är planen att köpa en ny soffa till vardagrummet och ta ner den gamla till biorummet..men det går inte förrän utbyggnaden är klar. Så kanske, kanske är vårt biorum klart om ett år? :-)

  Vi är hemma hela helgen. Har middagsgäster på fredag men annars har vi nog inget inplanerat så det är bara att du hör av dig när det passar. Visst har du kvar mitt nummer? Charlie har nog 27-28 i skor nu. Tror han har 28 i vinterkängorna, men det är 26 i allvädersstövlarna - så nånstans däromkring. :-)

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev i tv-rummet! Så kul att få se!:)
  Här rensas det också och jag beslutade mig redan innan jul för att inte köpa en massa nya saker innan jag gått igenom de vi redan har. Idag har jag fått maken att gå igenom alla sina "el-bra-att-ha-saker". Fick faktiskt slänga en hel plastpåse med olika elgrejor och fick ner allt det andra i en stor låda istället för en!:)
  Lycka till med ditt köpstopp!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Snyggt!! Jag håller med om köpstoppet.... Skulle behöva hänga på i det, men det e såååå svårt. Speciellt om jag besöker en loppis hhihihih

  Kram Ida

  SvaraRadera
 4. Den där tapeten... jisses va fin!!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails