Äppelmust
5 liter äpplen i bitar
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must.
* Dela äpplena och lägg dem i en stor kastrull eller hink med alla övriga ingredienser utom sockret.
* Låt det stå och goa till sig i 5 dygn. Rör om då och då, minst en gång om dagen.(Jag hade den stående i köket i en 10 liters kastrull med lock på)
* Sila bort äpplena (Jag lyfte ur alla äppelbitar med en finsil)
* Tillsätt 1 dl socker/liter avrunnen must
* Rör om till det löst sig och häll upp på väl rengjorda flaskor.
* Förvara mörkt och svalt
Detta blev till 8 flaskor must som verkligen var smaskens! Går att spä ut med vatten beroende på tycke och smak.
Detta skall jag helt klart göra mer av :)
Ha nu en fortsatt skön kväll!
Kramar Ida
Ha nu en fortsatt skön kväll!
Kramar Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar