fredag 8 juli 2011

Stockrosor

Nu blommar det för fullt på vår framsida, rabatten där är full med olika stockrosor samt rosenvial. Eftersom stockrosorna är 2-åriga är det alltid lika spännande att se vilka färger som kommer. I år blommar det extra mycket, ny jord och lite extra näring har sett till att det verkligen har tagit fart.
Här blommar röda, rosa, vita och en fin variant av dubbla rosa stockrosor. Hela den har rabatten fanns när vi köpte huset för 4 år sedan. Har inte rört den eftersom vi har tänkt lägga ett nytt trädäck på framsidan... men fortfarande ligger de fula betongplattorna kvar. Vet inte när det kommer bli någon ordning på framsidan, inte blir det i år iallafall.
Vi är färdiga med sommarens projekt och njuter nu av semester. Tar dock emot att åka iväg någonstans när allt blommar så fint.
I höst skall jag tänka till och plantera lite perenner som blommar långt in på sensommaren. Någon som har något förslag på någonting fint och tåligt som blommar i aug-sept?
Här en bild på hela framsidan. Just nu blommar även lavendel och nävor för fullt. Om det inte vore för allt ogräs kunde jag ha tagit en lite tydligare bild... men så här får det bli när trädgårdsmäster har semester ;)

Soliga kramar från Ida

måndag 4 juli 2011

Litet vitrinskåp till lekstugan

Inne i lekstugan har nu det lilla vita vitrinskåpet kommit upp. Min farfar snickrade det till mig när jag var drygt 10 år och var nog lite för stor för att uppskatta det då... men nu uppskattar jag det och vitmålat så passar det finfint i lekstugan.
Små nycklar är som gjorda för att tappas bort så på den hänger nu en liten gorilla.

I ena hörnet av lekstugan en liten telefonhörna med en gammal hederlig telefon. Loppisfyndad såklart, 15 kr på erikshjälpen. Spegel och sängbordet från läkarmissionen för 20 respektive 50 kr.
I andra hörnet en liten klädhängare som jag köpte på en loppis i danmark för längesedan. om jag inte minns fel kostade den 15 dk. Carl larsson tavlan också från loppis för en billig penning.Helt klart är inte allt i lekstugan ännu, utan det får fixas vid tillfälle. Här står en liten docksäng som behöver en madrass och några små hyllor som skall sättas upp.Vädret ser ute att bli lite ostadigare, men det gör inget, det är skönt att få vara inne och pyssla lite också.

Hej hopp!!
//Ida

söndag 3 juli 2011

Utelek

Kom på att jag inte har visat någon bild på hur lekstugan ser ut i helhet. Det har varit sådant kaos runt om med stenläggningen, men nu är det klart och bakom lekstugan kan vi nu gömma gräsklippare, skottkärra och annat som man inte vill ha framme.
Amanda gillar lekstugan och nu när vädret varit fint har vi lekt mycket här på kvällarna.
Lekstugan har också fått lite mer grönt i små förzinkade krukor. Jag köpte av misstag murgröna av en inte klättrande sort så då fick de hamna här.
Jag njuter av semesterns första dagen, den här känslan i början av semestern är helt oslagbar. Det är samma känsla som när man som liten fick sommarlov :)

Ha det gott!
Kramar Ida

fredag 1 juli 2011

SEMESTER!

Idag är min sista dag innan semester. Det ska regna idag, men det gör ingenting, Solen kommer tillbaka!

Sommarens stora projekt, lekstuga och stenläggning är redan klart så nu tar jag semester på riktigt. I 5v ska jag bara göra sådant jag har lust till :)
Här är vår nya uteplats mot baksidan av huset. "HEM" är resultatet från betonggjutningen. Blev inte riktigt som jag hade tänkt, vet inte om jag köpte fel typ av finbetong för den var så grov och "grusig" Mot häcken på baksidan är den andra uteplatsen med skiffer som jag har köpt på blocket. Det blev jättebra! Perfekt läge i kvällssolen :)

Det gamla bordet med gjutjärnsunderede från Bolinders kommer äntligen till användning. Till det två gryhyttan caféstolar som jag fyndat på blocket. Lite slitna är de, men de duger så i väntan på fix.


Njut av sommaren, det tänker jag göra!

Stora kramar Ida
Related Posts with Thumbnails