fredag 8 juli 2011

Stockrosor

Nu blommar det för fullt på vår framsida, rabatten där är full med olika stockrosor samt rosenvial. Eftersom stockrosorna är 2-åriga är det alltid lika spännande att se vilka färger som kommer. I år blommar det extra mycket, ny jord och lite extra näring har sett till att det verkligen har tagit fart.
Här blommar röda, rosa, vita och en fin variant av dubbla rosa stockrosor. Hela den har rabatten fanns när vi köpte huset för 4 år sedan. Har inte rört den eftersom vi har tänkt lägga ett nytt trädäck på framsidan... men fortfarande ligger de fula betongplattorna kvar. Vet inte när det kommer bli någon ordning på framsidan, inte blir det i år iallafall.
Vi är färdiga med sommarens projekt och njuter nu av semester. Tar dock emot att åka iväg någonstans när allt blommar så fint.
I höst skall jag tänka till och plantera lite perenner som blommar långt in på sensommaren. Någon som har något förslag på någonting fint och tåligt som blommar i aug-sept?
Här en bild på hela framsidan. Just nu blommar även lavendel och nävor för fullt. Om det inte vore för allt ogräs kunde jag ha tagit en lite tydligare bild... men så här får det bli när trädgårdsmäster har semester ;)

Soliga kramar från Ida

3 kommentarer:

 1. Stockrosor är så hemtrevligt på nåt vis. Och typiskt svenskt? Jag tycker också det är spännande att se vad det blir för färger, vita har vi aldrig fått! Det är kanske en annan sort?

  SvaraRadera
 2. Älskar såna här mormorsväxter, väntar också på att min ska blomma. Tack förresten för tipset angående brevlådan!

  SvaraRadera
 3. Så många olika färger på stockrosor. Ett år hade jag en svart men den kom inte igen.
  Lekstugan blev jättefin.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails