söndag 15 mars 2009

Mitt allra bästa loppisfynd


Som sagt jag älskar att fynda på loppis, dels för att man får mer för pengarna, dels för att gamla saker bär på minnen och har en "själ" men också för att vara miljömedveten och ta till vara på gamla saker.

Hur som helst, det loppisfynd som gör mig absolut gladast är min fina rörstrand servis. Jag blir så lycklig varje gång jag öppnar skåpet och ser den :)
Jag hittade den på fyndlagret i Sundsvall i höstas, en komplett servis från Rörstrand på 54 delar (12 tallrikar, 12 förrättstallrikar, 12 assietter, 12 djuptallrikar, 4 uppläggningsfat, en såssnipa samt en kanna). Den är i så fint skick så jag undrar om den ens har blivit använd, finns inte en skråma så långt ögat kan se. Modellen heter kardinal (dessa tallrikar är tillverkade-68) och är en variant av Louise adelborgs Swedish grace. Hela uppsättningen fick jag för 1595 kr, helt fantastiskt bra pris om man jämför vad motsvarade servis kostar ny! Så ett tips om du vill ha en "ny" servis, kolla in loppis och auktioner, det finns många gamla finserviser som väntar på ett nytt liv!

3 kommentarer:

 1. Jag håller med att det är värt alla pengar i värden och kolla på de gamla serviserna som finns istället för att köpa nytillverkat.

  SvaraRadera
 2. Hej! vad kul att du är inne och kikar ;)
  //ida

  SvaraRadera
 3. Hej Ida, Mitt namn är Anna och jag har ärvt en liten del av Servisen Rörstrand Kardinal.
  kaffekanna, sockerkar, och 7 desserttallrikar.
  Är du intreserad? Jag ger bort dem och tycker det är synd att kasta dem.
  Mvh Anna
  Du kan nå mig på anna.posa@hotmail.com

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails