måndag 28 februari 2011

Återanvändning - skjorta blev klänning

Hittade ett fräckt tyg som satt på en ful blus. För 30 kr var denna hemska skapelse min.
Efter tvätt och lite jobb blev det en fräck retro klänning till Amanda.
Knäppningen på blusen återanvände jag så den blev knäppning i ryggen istället.
Amanda har redan tjatat om att hon vill prova, jag tar det som ett tecken på att hon gillar den. Min käre make håller på att kräkas på alla kläder i olika nyanser av rosa så jag hoppas att även han kommer att uppskatta den :)

Nu har jag fått blodad tand, projekt systuga fortsätter!
Kram på er /Ida

söndag 20 februari 2011

Vilken kalashelg vi har haft, Hugo fyllde 5 år igår och det har vi firat ordentligt. Först kom farfar i fredags med egenbakad tårta á la farfar.
På kalaset igår var det sedan starwars lego samt bacugan som var temat. Beställde tårtbild på nätet så var starwars tårtan snabbt fixad! Otroligt enkelt sätt att få en annorlunda tårta, bara lägga bilden på grädden så smälter den in.
Idag har vi firat Pappsen som fyllde 65 i veckan. Han bjöd på brunch på Långbro världshus, har ni inte varit där kan det varmt rekommenderas. Väldigt god mat i fin miljö. Huset är helt fantastiskt vackert, jag var redo att flytta in ;) tydligen var det överläkarbostad på den tiden när långbro sjukhus fanns kvar. Kolla bara in denna vackra trapp, me like!
Mittemot trappen en öppen spis, så skulle man ha det! tänk att få sjunka ner i en av fåtöljerna och njuta av en värmande brasa.
Med tanke på hur kallt det är ute skulle jag mer än gärna vilja ha en öppen skis eller kamin just nu!
Ha det bäst!
Stora kramar Ida

onsdag 16 februari 2011

Kunde inte låta bli...

fast jag vet att jag inte har tid att sy så mycket som jag vill löpte jag amok och beställde en massa tyger från stoff och stil.... jag kunde inte låta bli! Eftersom jag har så tråkigt på jobbet behöver jag stimulera min hjärna med lite kreativa tankar och jag håller nu på att planera för fullt vad det skall bli av alla dessa fina tyger.
Små klänningar till Amanda är ju inte speciellt tidskrävande så det borde jag ju kanske orka med nu nu när barnen faktiskt sover bättre på nätterna. Prickig denim med cerisa detaljer är en av mina planer, vi får se vad det blir!
Det som nästan är roligast är att planera det hela. Jag drömmer om olika tygkombinationer och ser framför mig hur fint det ska bli när det är klart... problemet med mig är dock att stöter jag på patrull kan det dröja läääänge innan det är klart. Men förhoppningsvis kan jag visa er någonting om inte alltför länge ;)

Ha en fortsatt bra vecka, bara två jobbdagar kvar nu!
Kramar Ida

måndag 14 februari 2011

Hjärtan och Champagne

Tänk att få champagne på en blank måndag :) och dessutom få besked om att mitt uppdrag tar slut sista mars. Ingen är lyckligare än jag just nu ;) Bara en dryg månad av hemskt pendlande kvar! Sedan får vi hålla alla tummar som finns för att jag får ett intressantare uppdrag nästa gång. Att inte veta vad som väntar är både fördelen och nackdelen med att vara konsult ;)

Alla hjärtans dag idag ♥ och jag överraskade min man imorse med ett packe happy socks. I gengäld fick jag en flaska rosa champagne när han kom hem från jobbet :)
Egentligen är jag emot hela kommersen kring alla hjärtans dag, men samtidigt är så glad över att få (och ge) presenter. Tycker dock ändå att det bästa med att ge presenter är att göra det när det inte finns några förväntningar...

Nu skall jag njuta av alla hjärtan som finns här i världen!
Stora alla Kramar Ida

lördag 12 februari 2011

Hemmahelg

Hoppas vattentunnan överlever vintern....
Sommaren känns långt borta just nu, men det är så fint med all nysnö som kom igår. Vattentunnan som jag tog reda på när pappsen flyttade hann aldrig tömmas innan vattnet frös och vintern kom. Jag hoppas verkligen att den inte fryser sönder...

Vi är bara hemma i helgen och fixar i tvättstugan. Nya bänkskåp har inhandlats och nu sitter de på plats. Lådfronterna vi skulle ha var naturligtvis slut, det är tur vi har nära till IKEA...

Ute skiner solen och vi har skottat fram allt som försvann under snöstormen igår. Vi har samlat på oss renoveringsskräp och såklart hann vi inte åka till tippen innan allt blev översnöat :( detta trots att vi hade grejerna under altantaket. Men nu är det röjt och imorgon blir det en vända till återvinningen.
Påfyllt till småfåglarna
Småfåglarna har ont om mat så här års och jag har fyllt på åt de små liven. Både barnen och jag gillar när det kommer små fåglar och äter utanför fönstret.

Pappa har jobbat på så snabbt i tvättstugan att det snart är klart :) Jag blir lika förvånad varje gång jag öppnar dörren och ser hur fräscht det har blivit. Snart hoppas jag att jag kan röja så pass att jag kan ta en bild och visa er!

Ha en fortsatt skön helg!
Kramar Ida

torsdag 10 februari 2011

hem ljuva hem

Det är tur man trivs hemma för nu är jag hemma igen. Hugo har återigen feber och hosta, nu får han vara hemma veckan ut så han får en chans att repa sig.

Inne hos oss blommar äppelblommor på kvist. Hugo sågade ner några grenar för två veckor sedan och vi satte dem i vatten för att se vad som skulle hända. Hugo frågar nu förväntansfullt om det kommer äpplen också ;)

Jag har lekt med mitt nya 50 objektiv och barnen har botaniserat i utklädningslådan. På mina loppisturer har jag inhandlat en massa bra utklädningskläder. Här har Amanda fått på sig en lite för stor clown dräkt ;)
Hattar är grejen, Amanda älskar huvudbonader och här är det cowboy som gäller:
Ikväll börjar en ny termin på tapetserarkursen och jag ser framemot att fortsätta med min fåtölj. Det blir skönt att komma iväg en sväng när man varit inne med barnen hela dagen!
Ha en fortsatt skön kväll!
Kramar Ida

fredag 4 februari 2011

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Som jag längtar till denna dagen alla andra dagar i veckan! och nu är helgen äntligen här!!! Stoff och stils katalog låg i brevlådan, så nu drömmer jag om alla fina tyger och allt som jag vill sy. Jag vill sy små klänningar till Amanda, kuddar, vimplar och en massa annat fint. MEN NÄR SKALL MAN HINNA ALLT MAN VILL? det får stanna vid drömmar just nu, jag har ju lovat mig själv att inte dra igång mer än vad jag mäktar med...

Den smaskigt fina nåldynan har jag fått av min kära vän L, visst är den härlig? just nu står den som en liten prydnad i Amandas hylla. Strax läggdags, jag hoppas jag överlever läggningen... men risken att jag också somnar känns ganska överhängande...

So long! Kramar Ida

onsdag 2 februari 2011

Vårkänslor

Jag fick vårkänslor imorse på den lilla stunden det tog att promenera från bilen till jobbet (3min). Det är all tid jag har tillbringat ute i solen idag, plus 3 min tillbaka till bilen, men det räknas ju inte för då var det mörkt igen....

Jag längtar till sol och värme, jag vill inte sitta inomhus hela dagarna! Jag sitter på ett uppdrag alldeles för långt bort. Det finns ingen tid för fikarast och lunchpromenad är inte ens att tänka på om jag ska få ihop min arbetsvecka. Jag vill inte ha det så och hoppas att det skall komma nya möjligheter inom en snar framtid.
Som en liten tröst köpte jag mig en stor fin orkidé häromdagen. Det gäller att försöka hitta de där små ljusglimtarna när det känns motigt. Som att det är onsdag idag och bara två arbetsdagar kvar. Dessutom skall jag klippa mig imorgon och sedan få en kväll på stan med min älskade - det blir något att se framemot :)

Ha det gott! Kramar Ida
Related Posts with Thumbnails